2008/02/12

DET BLIR EN NY "RÖD-GRÖN RÖRA"

Så har stalinisten Ohly helt i linje med sin ideologi avvisat alla planer på att kompromissa fram ett mer utvecklat samarbete mellan de tre vänsterpartierna inför valet 2010. Någon som är förvånad ?
Vänstern saknar numera existensberättigande i och med att Miljöpartiet de facto drev alla gamla vänsterfrågor med stor framgång under sin tid i symbios med socialdemokratin... Att börja hitta samförstånd ligger inte för ett parti där konfrontation och revolution är ledorden i den politiska ideologin. Ohly tror säkert rätt när han anar att Vänsterpartiets stöd kommer bli ännu mindre i en mer välutvecklad valallians. Ohlys väljare är precis som sin ledare emot all form av samarbete. Någon som kan minnas när vänstern senast gjorde någon ideologisk uppoffring ? Tänkte väl det... Det är klart att man kan se Lars Ohlys "frånvändelse" från kommunismen som en sådan nödvändig handling, jag ser det som falskspel ! Har man år efter år med stolthet kallat sig kommunist ändrar man sig inte bara för att ens omgivning anser att kommunismen är lika med diktatur. Innerst inne saknar Ohly fortfarande Honecker, Enver Hoxha, Mao Tse Tung och Ho Chi Minh. Den dagen Castro trillar av pinn kommer vara en tung dag för stackars Lars. Oj, vad kritisk jag är... Bloggen skulle ju handla om en utebliven allians på vänstersidan.

Motviljan att jämka ihop olika viljor, motviljan att acceptera att andra kan tycka något annat än en själv, motviljan att förstå att man är ett litet, obetydligt och närmast sekteristiskt parti gör att Mona och Maria kommer få svårt att skapa något som på allvar kan matcha en samspelt allians. En allians där man jämkar, hittar samförståndslösningar och visar hänsyn står alltså mot en rabiat kommunist och två tjatiga "tanter"...

Inga kommentarer: