2008/02/14

VILL MAN BLI MAGSJUK PÅ McDONALDS ?

När man jobbar i vården är det tabu att använda långärmat i den patientnära vården. Vi vill inte och skall inte sprida bakterier mellan våra vårdtagare... Eftersom det är kallt på natten kan man behöva en kofta till och från för att värma sig, nära patienten får man dock stå ut med att frysa.

Därför, Tack McDonalds ! Tack för att ni faktiskt upprätthåller era hygienska krav. Man vill faktiskt kunna gå ifrån sitt gastronomiska tempel utan att magen låter som en kompostkvarn och raparna luktar jäst. Att man går till diskrimineringsombuds-mannen och beklagar sig visar dessvärre bara att man sätter sina egna religiösa värderingar före sina medmänniskors rätt att slippa bli sjuka i buken efter den orala orgasm som ett besök på McDonalds ibland kan vara.
Alltså, har man den religiösa tron som innebär att man måste bära långärmat är varken ett arbete i vården, på McDonalds eller livsmedelsindustrin önskvärd. Man kan bara titta på ett långärmat plagg i mikroskop för att förstå vad som rör sig i tyget. Med tvål och vatten, handsprit så håller man efter bakteriespridningen. Inga religiösa skäl kommer att få mig att acceptera en större risk för matförgiftning vid mitt besök på McDonalds, eller någon annan lokal som serverar mat heller för den delen.
De som känner mig vet att jag har en förkärlek till hamburgare. När man fick rösta på hur ofta man besökte ett fast-food ställe fanns inget alternativ som innebar flera gånger i veckan, det som jag skulle kryssat i...
Nu är det tydligen så att ett kraftigt inmundigande av hamburgare i kombination med en rätt låg dos motion sätter sina spår i levern. Akta er sålunda för min lever den dagen jag trillar av pinn och man skördar mina organ !

4 kommentarer:

Göte Børge sa...

Jag fattar ingenting. Är det på skämt. Eller är det bara nån slags fördolt rasismbudskap. Eller har du manisk bacillskräck.

Nej, det måste vara som du skämtar.
För det där med moderaterna i din beskrivning är ju skämt.

Tokmoderaten sa...

Det finns inget fördolt rasismbudskap i det hela. Jag anser att alla är precis lika mycket värda oavsett var någonstans man har sitt ursprung eller vilken gud man råkar tro på. Däremot kanske jag lider av bacillskräck. Med 4 söner som löser av varandra i maginfluensa mest hela tiden blir det lätt så. Jag vill alltså att hygienregler följs oavsett om det handlar om min arbetsplats på Södersjukhuset eller på McDonalds i Angered... Skulle herr Börge vilja bli opererad av en kirurg som står där i såret med sin långärmade och privata skjorta ?

Det där om moderaterna och skämt förstår jag inte alls, precisera dig gärna.

Tips till polisen sa...

Självklart ska vi inte ge avkall på hygienkrav. Varken på McDonalds eller i vården.

Jag vägrar bli magsjuk eller dö i sjukhussjukan för att någon ska ha religiösa kläder på sig på arbetet i ett SEKULÄRT land!

Det måste finnas något bättre att lägga svenska skattemedel (DO) på än muslimers eviga försök att ändra om allt i Sverige? Förvaret? Vården? Polisen?

/FS

Tokmoderaten sa...

DO kan behövas till och från, men inte när man inte diskriminerar utan bara följer hygienregler.