2008/02/17

EN ORGIE I DÅLIG SMAK OCH FASANSFULL "MUSIK" !


Den relativa nyhetstorkan gör att man har svårt att hitta något specifikt att skriva om. Skulle man vilja gå ner sig totalt psykiskt skulle man ju kunna nämna den senaste SIFO-undersökningen och de minst sagt nedslående siffrorna i denna. Jag som hade en illusion om att vändningen hade kommie och att folk hade börjat inse vad som sker i Sverige i denna stund... Men ack nej, Svensson är inte nöjd ännu.

Den andra stora nyheten i dag var annars melodifestivalens andra deltävling i Västerås. Jag är ingen fan av detta evenemang överhuvudtaget men de senaste 2-3 åren har kvaliteten på melodierna ändå varit hyfsad. Men i år, man tar sig för pannan ! Förra veckan gick Wanna-Be Elvis Sjögren vidare med en låt så erbarmelig att jag höll på att kräkas redan innan han hade kommit till refrängen. Den andra låten, med en 15-årig liten tjej, framkallade inga såna känslor, men inga andra känslor överhuvudtaget. Jag minns den inte, och den gjorde sålunda inget bestående intryck på mig.

Deltävling två i Västerås var en samling av plagiat (Ola lät som You're the Voice med John Farnham eller hur ?), galna balkaner hyllandes en pizza, en ryss-spanjorska som knappt satte en ton, en liten parvel som såg den första svalan... och en låt som var OK. Den gick inte vidare. Carola och Andreas Johnson kan ju sjunga och hade en hyfsad låt, men istället valde vi svenskar att skicka två närmast psykotiska tvillingbröder och en lillgammal tant som sjöng en ballad som inte på långa vägar kan mäta sig med de fina ballader som spelats föregående år, och då med Sonja Aldéns "För att Du finns" som höjdpunkt. Kvaliteten är usel, och det enda som får mig att titta är min estniske landsman Luuk som briljerar med den ironiska och torra humor jag älskar ! Han får mig att titta nästa vecka med, då hoppas jag att Escobar har kraft att lyfta den här skiten till en medelmåttig nivå iallafall...

3 kommentarer:

Nathalie Sundesten Landin sa...

Det finns ett annat alternativ - byt kanal :-)

Fredrik Antonsson sa...

Men jag vill ju se Kristian Luuk...

JoakimD sa...

Säg som det är Fredrik, du har ingen makt över fjärkontrollen!!