2008/02/20

SÅ MYCKET KOSTADE MAKTEN...Trängselskatten i Stockholms stad infördes mot de lokala Socialdemokraternas vilja av ministären Persson enbart för att säkra makten. Man var beroende av miljöfundamentalisternas stöd och böjde sig för detta ultimativa krav.


I dag ser vi hur mycket skattebetalarna får punga ut med för att Socialdemokratin skulle få styra efter valet 2002. Mycket pengar är det... Ett system som inte ger något tillskott till vare sig den kollektivtrafik som den röd-gröna röran lovade, eller för den delen till de nya vägar som alliansen vill bygga. Först runt 2011 skall man kunna ta medel i anspråk för nya infrastrukursatsningar i Stockholmsregionen från biltullarna. Att plöja ner så mycket pengar i ett projekt som de flesta faktiskt var emot medförde tyvärr att vår nuvarande regering stod där med ett fullbordat faktum. Den regering finns inte som låter 2 miljarder slösas bort på detta sätt. Man är i princip bunden att fortsätta trots att man inte uppskattar tilltaget som sådant. Att sedan administrationen av systemet 4 gånger dyrare än beräknat visar bara hur fel det blir när man skall genomföra något utan en ordentlig planering. Man borde faktiskt låta sätta in en sån där gammal transponder i Göran Perssons kropp, som belastar hans konto med en sisådär 10-15.000 kronor bara han rör sig i Stockholm. Alla dessa transpondrar folk skulle ha, som nu är värdelösa... Göran Persson var för Stockholm vad Valdemar Atterdag var för Visby år1361.


För de pengar han köpte makten kunde vi haft en ännu bättre kollektivtrafik, en kollektivtrafik som fick bilisterna att bli kollektivtrafikanter...

Inga kommentarer: