2008/02/12

JAHA... HUR VAR DET MED BEVISKRAVEN ?

Så har Tito Beltran dömts till 2 års fängelse för våldtäkt. Alla våldtäktsmän som åker dit är väl värda sitt straff, och jag tycker att man lägger ribban lågt när man inte utnyttjar straffskalan maximalt. När det gäller Tito Beltran så kan det mycket väl vara så att han har gjort sig skyldig till det han nu döms för. Hans uppförande och tidigare liv leder iallafall mig att tro att det finns en hel del sanning i de anklagelser som riktas mot honom. Men, och det är ett stort men... Det finns ingenting som stödjer barnflickans historia rent tekniskt. Ett par trosor som luktade sperma spolades ner i en toalett av Maria Lundqvist, sägs det... Tjejen var uppriven, och många såg detta faktum. Men man tog inte tjejen till en gynekolog och samlade bevis, man väntade 8 år innan man påbörjade en rättsprocess.


Ystads Tingsrätt fäster större tilltro till barnflickan än till Tito Beltran, nog så. Men skall detta verkligen räcka för att fälla en person. När man dömer någon skall man vara så säker, så säker... Är man det här. ? Tyvärr inte, och jag skulle inte jubla ännu om jag var barnflickan, Maria Lundqvist, Bodström eller Carola. Jag vill inte måla fan på väggen men för mig skulle det vara en rejäl överraskning ifall inte hovrätten river upp denna dom. I min värld dömer man på erkännanden, teknisk bevisning och utpekanden. Utpekandet behöver dock nästan alltid stöd i något av de andra elementen...

1 kommentar:

John Berg sa...

Ystads tingsrätt dömde Beltran utan bevis. Sveriges rättssäkerhet torde inte vara vatten värd i dylika mål. Läs om "Beltranrättegången" på min blogg, Artikel 19.

http://artikel19.blogspot.com/2008/01/thomas-bodstrm-ljg-om-monica-dahlstrm.html
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/monica-dahlstrm-lannes-vergrepp-i.html
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/monica-dahlstrm-lannes-fregivande-av.html
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/leif-gw-persson-om-monica-dahlstrm.html