2008/02/23

SUNDBYBERGSMODERATERNAS ÅRSMÖTE

I går kväll hade vi tappra moderater i Sundbyberg årsmöte. Det var faktiskt mitt första årsmöte, invald till sekreterare blev jag ifjol utan att vara närvarande. Jag har hört skrönor om hur turbulenta dessa möten har varit genom åren och det var med viss ångest jag hade tagit på mig rollen som mötessekretare. Ack vad jag bedrog mig, kvällen blev en succé !

Vår klubbmästare PeO Sandberg hade fått välbehövelig avlastning, jag och Ordförande Brufer stod för anskaffning av mat och dryck. Efter avslutat möte inmundigades en välsmakande italiensk buffet med därtill tillhörande drycker. Inga klagomål fanns på maten, iallafall inga som delgavs oss i styrelsen.

Årsmötet inleddes med ett tal av Kristoffer Tamsons, vår fd. ordförande och numera stabschef hos statsminister Reinfeldt. Därefter följde i kronologisk ordning: Frågestund med Tamsons, Årsmöte del 1 med Tamsons som mötesordförande, rök- och lätta-på-blåsan-paus, årsmöte del 2 med Hannes Holmér som mötesordförande, debatt och valprocedurer. Hela den tidigare styrelsen blev i princip omvald, förutom de som ville lämna. Alltså tackar vi Ulla Sandenskog och Lennart Söderberg för en gedigen insats 2007. Även Jörgen Penn lämnade styrelsen... Nya styrelseledamöter blev Britt-Marie Embring, Johan Färm och Anna Klaesson. Nytt och definitivt vitaliserande för en styrelse som med entusiasm och arbetsglädje kommer kasta sig likt hungriga vargar över de utmaningar och arbetsuppgifter som ligger framför oss. Även fortsättningsvis kommer Ramsay Brufer att vara den fältherre som leder oss rätt. Vid sin sida har han nu fått en ny person när Ulla bestämde sig för att ägna sig helt och fullt åt att styra upp kommunfullmäktigemötena, och den personen är min synnerligen gode vän Magnus Rundgren. Om styrelsen 2007 har haft ett år, som trots avhopp och förlorad makt, där vi har jobbat frenetiskt och uppoffrande och med ett gott kamratskap så har vi inför 2008 ännu bättre förutsättningar att jobba vidare för att återinföra den representativa demokrati Sundbybergarna förtjänar. Har man kul ihop gör man ett bra jobb, och tittar man på hur trevligt vi hade igår som kommer vi bli i de närmaste oslagbara i framtiden.

Jag vill även passa på att tacka Bromma-Moderaternas Ordförande Per Hagwall för trevliga samtal och hoppas att en länk till tokmoderaten kommer upp på herr Hagwalls blogglista å de snaraste...
Sedan vill jag bara erkänna, det är ett gäng helt underbara och i vissa unika fall ännu mer underbara människor som jag lärt känna genom politiken. Tack !

4 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Tack för igår Fredrik, det var jättekul att få hälsa på min gamla förening och träffa dig och andra gamla och nya sundbybergsmoderater, inte minst att träffa Erica för första gången!
Trevliga bilder dessutom, men jag visste inte att du var slipsfetischist ;) Du lyckades få med alla slipsar utom din egen, jag kan upplysa den läsande allmänheten om att det var sådär en trettio till där, som inte hade slips.
Vad gäller länken får jag se vad jag kan göra, *hrmm*...

Fredrik Antonsson sa...

Min slips var den klart vackraste, smal och ljusblå. Sålunda rätt lik den som bar den :D !

Mattias sa...

Bah! Det vet väl alla att moderater är en bunt överklasslynglar som alltid går omkring i kostym och slips ;)

(Ovanstående var menat som ett skämt, så att ingen tar illa upp)

Annars tycker jag faktiskt att det är ganska klädsamt med slips och kostym på ett årsmöte.

Fredrik Antonsson sa...

Man skall alltid bära slips när man företräder sitt parti. Att komma med munkjacka och camoflagebrallor får iallafall mig att tänka på såna där som sitter i korsningen Sveavägen-Kungsgatan och gapar om att de Reclaimar the streets... ;-)