2008/02/10

EN LÖRDAG I GLADA VÄNNERS LAG...

På väg hem från jobbet vandrade jag hemåt längs Landsvägen runt kvart i åtta på morgonen. Framför mig gick en tjej i de yngre tonåren. Hon hade klivit av tåget samtidigt som jag. Det märktes tydligt att hon besvärades av att jag lunkade fram cirka 15 meter bakom henne... Jag klandrar henne inte, det är rätt öde så dags en lördagmorgon. Dessutom ser jag ofta rätt härjad ut efter en natt på jobbet och min kroppsform kanske får tjejen att tro att enda chansen till sex för mig är genom att tvinga mig till det... Men ändå, varför skall hon behöva vara orolig, varför har ett antal fega svin till män gjort att kvinnor inte kan promenera på våra gator utan att vara rädda för att bli överfallna och skändade ?
På SöS har vi länets enda Akutmottagning för Våldtagna Kvinnor, AVK. Ofta när jag går på mitt nattpass står polisen utanför, och har följt med en kvinna som drabbats av ett övergrepp. Det är alldeles för vanligt, det borde inte existera men det ökar hela tiden. När jag går bakom den rädda tjejen denna funderar jag på om inte kemisk kastrering skulle vara ett alternativ för gärningsmännen ? Då det inte ligger något sexuell drivkraft bakom själva våldtäkten så tror jag dessvärre att ett antal kastrerade eunucker istället skulle använda annat grovt våld mot kvinnorna. Lås alltså in och släng bort nyckeln... Somnar skönt med dessa grubblerier i mitt huvud. Upp om 4 timmar, dags att städa och bära !

Moderaterna i Sundbyberg har en partilokal som är väl tilltagen ytmässigt, men som lämnar en hel del i övrigt att önska om tittar på det estetiska. I går var vi några tappra ur styrelsen som engagerat tog oss an en ommöblering och grovstädning. Resultatet blev lysande ! Vi skapade en lite myshörna med vår soffgrupp, vi iordningsställde en arbetsyta där vi kan sitta och planera kommande aktiviteter och vi slängde drösvis med gammalt "skit"... Vår klubbmästare PeO Sandberg bjöd oss lokalvårdare på öl och "Bookmaker"-Toast. Gott och synnerligen näringsriktigt !

Detta är förhoppningsvis bara början på en total renovering av lokalen. Vi behöver en lokal som är representativ för det största partiet i Sundbyberg, som vi faktiskt är. En plats där vi kan mötas över generationsgränser, äta gott, diskutera och lyssna på föreläsningar, en plats där vi ökar på samhörighetskänslan och skapar ett vinnande lag inför 2010. Vi har vunnit valet en gång och den vinsten är idag ingenting värd av välkända skäl...

Senare på kvällen sammanstrålade vi på puben Bishops Arms. En trevlig kväll med god öl och trevligt sällskap. Ja, hyfsat trevligt i alla fall... vissa hade ju synpunkter på mitt kaloriintag och att maten inte direkt följde tallriksmodellen. Jag som trodde att Pommes med Aioli var bra för mina blodkärl och ambitionen att gå ner i vikt. Nersköljt med 5 stora öl känner man sig ju definitivt som ett hälsofreak. De två charmerande damerna i sällskapet tröttnade iallafall uppenbarligen på oss dryga moderatgubbar och satte kurs mot Garbo. Så vi män fick sitta där ensamma i stearinljusens sken och diskutera jämställdhet och patriarkatets osynliga maktapparater.

Inga kommentarer: