2008/02/26

NYHETEN SOM TV4 HAR MISSAT...


Titta på bilden. Det är så sant som det är sagt, en bild säger mer än 1000 ord... Fröken Lejonroos, denna goda vän och ytterst sympatiska kvinna, älskar mannen trots sin feministiska övertygelse. Tänk vad skönt med feminister som uppskattar oss män, vi som försöker behandla kvinnan jämställt och kärleksfullt iallafall, och inte ser oss som djur. Kanske något för TV4 att ta upp, en feminist som älskar de goda männen...

Men TV4 fortsätter istället med sina journalistiska snedsteg. Nu har biträdande chefen för fyrans nyhetsredaktion begärt att få ut alla KRIS styrelseprotoll. KRIS var den organisation som Erica var styrelsemedlem i, och det var i den rollen som hon enligt TV4 skulle ha gjort sig skyldig till något oegentligt. En närmast fabricerad, grovt förvanskad och omdömeslös nyhetsrapportering som borde fått TV4 att skämmas. Istället kör man från TV4-huset på Gärdet sitt race utan skruppler. Inga ursäkter, ingen ödmjukhet och ett närmast totalt förakt för den goda journalistiken präglar även fortsättningsvis kanalens hantering av denna fråga. Att som Jonas Gummesson försöka begära ut handlingar från KRIS för att därigenom hitta något som kan rädda ansiktet på den mest sargade nyhetsredaktionen i landet är ytterligare ett övertramp.

Kunde den moraliskt hycklande kanalen stänga av sin vackra meterolog Tone Bekkestad för att hon delgav oss män en skymt av hennes hud borde väl fyran, av andra men definitivt större skäl, kunna stänga av följande:

1. Jonas Gummesson, som inte enbart pratar på ett sådant lustigt och icke-estetiskt sätt så att det retar upp mig och många andra, utan också tycks ha ett förflutet i STASI.

2. Den journalist som grävde fram en historia utan att bry sig om källgranskning.

3. Den ansvariga redaktörerna för de program som sände ut Lejonroos-historien.

4. Jan Scherman som uppenbarligen inte är man nog att få fyrans nyhetsredaktion att med högburet huvud be om ursäkt för de felsteg man tagit och kompensera Erica för sitt lidande.

Men att tro att TV4 för en gångs skull erkänner ett fel, drar lärdom eller att man skulle få för sig att utveckla sin journalistik är kanske för mycket begärt...

3 kommentarer:

Lard1000 sa...

Ja, du. TV4 sög ju gigantiska elefantballar redan innan de trampade ner den här tjejen.
Ingen kan väl därför vara förvånad över deras uppträdande? Nä, dra in deras sändningstillstånd tycker jag!

Kris Power sa...

Det ryktas att man använt en Journalist som tidigare på "brottsliga" grunder infiltera Folkpartiets internetsite. Denna Journalist har tydligen på riktigt anstaltsvis tagit ut papper från myndigheter gällande Kris verksamhet för att smutskata Erica Och organisationen. Är det i Vitryssland vi lever i med TV4 som den ledande KGB organisationen för att förfölja människor som rest sig upp ur spillror. Nu får TV4 ta och sluta med sina förföljesler av männskor och organsiationer innan sändningstillstånden dras in. Att trakasera en samhällsgod organisation, när man som en stor organisation som TV4, har mer dåligt mjöl i påsen är väldigt modigt. Men det finns ett ordspråk som fortfarande gäller. Gräver man en grop åt andra faller man lätt däri själv!

Per Hagwall sa...

Jonas Gummesson skriver idag på Brännpunkt, han försvarar sig mot anklagelsen att TV4 sprider obevisat skitsnack de inte har underlag för genom att... sprida mer skitsnack de inte har underlag för. Fascinerande.

Hade stiftelsen Wilhelm Govenii (Ja det stavas så, Jonas Gummesson, inte ens det fick du rätt!) minne haft misstankar om oegentligheter hade de granskat saken för länge sedan. Att så inte skett visar hur mycket TV4 har på fötterna, den här gången också.