2008/02/22

VAPENSKRAMMEL FRÅN ÖSTER


Jag skall inte säga att det känns skönt att ha rätt, i detta fall är det definitivt inte så. Men har man tjatat med en dåres envishet om att den naiva och förskönade bild av omvärldsutvecklingen som vi i Sverige tycks ha är åt helvete så blir man nu lite mer trovärdig.


Det Ryssland som jag varnat för i tidigare inlägg visar nu upp sig från sin sämsta sida. Den bristande demokratiutvecklingen, den kraftiga upprustningen och de hätska utfallen mot de länder som inte delar Putins visioner eller värderingar borde fått Sveriges försvarsberedning att vakna för minst något år sedan. Ryssland är inte ett hot mot Sverige som enskild nation, ännu, utan snarare ett hot mot Sverige som EU-medlem. Vi har lovat att inte stillasittande titta på om någon av medlemmarna i EU angrips eller hotas. Hoten har börjat, förstår våra försvarspolitiker konsekvensen av detta ? En avvecklad nationell försvarsförmåga måste skyndsamt börja återskapas, fokus flyttas från Afrikas öknar och Afghanistans berg till de Baltiska slätterna, eller Balkans kullar... Ett Ryssland som hotar med att ta till våld för att få respekt, är inte det värt att börja ta allvar?


Här sitter vi i Sverige och har förpliktigat oss att ställa upp för våra gemensamma vänner. Floskler och tomma ord, vi kan inte hjälpa någon annat än i luften. Den aningslösa och naiva försvarspolitiken visar nu sina brister. Det är dags för den regering jag stödjer att börja ställa till rätta i stället för att urholka vår försvarsförmåga ännu mer.


Slutligen väntar jag med spänning på att censurera de grova och kränkande ord från den anonyma "m" som kommer som ett brev på posten så fort man skriver negativa saker om moder Ryssland. Fatta att jag inte har något emot Ryssen som människa, bara den ryska vägen mot diktatur, nyimperialism och den bristande insikt om det elände som Sovjetstaten låg bakom i Europa...

1 kommentar:

Arvid sa...

Vad var det vi sade...

1925 all over again.