2008/02/03

MODERATEN SOM SYNS MEST I MEDIA

...kommer från Sundbyberg och är en när och kär vän !
Nuförtiden kan man inte slå på TV:n eller bläddra i kvällspressen utan att mötas av Erica Lejonroos, styrelseledamot och utbildningsansvarig hos oss Sundbybergsmoderater, regionsansvarig på det moderata riksdagskansliet tillika politisk sekreterare.


Erica var tänkt att bli det första moderata kommunalrådet i den rödaste Stockholmskommunen, Sundbyberg. Efter 87 år av Socialdemokratiskt styre skulle äntligen en rättlärd kvinna vid namn Erica Lejonroos ersätta en annan icke fullt så rättlärd kvinna vid namn Helene Hellmark-Knutsson.

Men säg den lycka som varar ? TV4, denna kanal med sina fantastiska produktioner ( Destination Nordsjön, Kär och Galen, Ordjakten och Paradise Hotel för att nämna några... ), publicerade en historia som på bara några dagar begravde Ericas politiska ambitioner. Det fanns inte mycket sanning i det "Scoop" som TV4 sände ut, men lik förbannat hakade flera medier på hetsjakten och Erica fick snart skit från såväl vanliga medborgare som många i journalistkåren. Nåväl, den här historien har belysts på många andra platser så jag tänker inte gå in på det som hänt efteråt med rättsprocesser mot TV4 som det stora slutnumret på historien.
Nu har Erica grävt upp sina politiska ambitioner igen, målet är att ta sig in riksdagen 2010. Klarar bara vi moderater 4 % - spärren, som kanske kan synas vara en svår uppgift med det fria fall i opinionen vi upplever idag ( ja, jag är defaitistisk och sarkastisk till min läggning ! ) så borde vi få in en kvinna i riksdagen som kan identifiera sig med hur de som lever längst ifrån Välfärds-Sverige har det i sin vardag, som kan ge dessa människor ett hopp om att det faktiskt går att resa sig på 9 och komma igen, som när hon talar om rättsväsendet och missbruksvård gör det med egna erfarenheter i bagaget och inte behöver ta stöd av allehanda byråkratiska utredningar för att styrka sina åsikter, som har överlevt ett mediadrev och växt sig starkare därigenom. "Det som inte dödar, härdar" sa alltid min instruktör Löjtnant Samzelius under gröntjänsten i lumpen på KA4 1986.
Själv kommer jag aldrig att glömma att Erica har LOVAT mig tjänsten som hennes politiska sekreterare när den dagen kommer...

Inga kommentarer: