2008/02/02

VACKRAST I VÄRLDEN ?


Sitter på kvällskröken och har ångest över att ha tappat så många besökare på ett dygn. Jag har funderat på vilka ämnen som tilltalar läsarna, och skönhet är väl alltid ett trevligt ämne.


I Expressen igår hade man publicerat en lista över de vackraste kvinnorna genom tiderna. Vinnare blev den undersköna Catherine Zeta Jones, och OK då... Hon är väl vacker, men att tävla i skönhet är som att tävla i musik. Det beror på vad man gillar personligen, och tycket kan ju ändras från dag till dag beroende på humöret.

Måste jag bestämma mig för en kvinna, bortsett från flickvännen då, så blir det den fantastiska sydafrikanskan Charlize Theron. Varje gång jag åker till jobbet på SöS tar jag en promenad runt Åhléns vid Skanstull och tittar på bilden ovan. Den finns i jätteformat i ett av skyltfönstren, och den lyser upp hela min tillvaro i detta mörka vinterväder när jag tar mig till nattjobbet. Helt plötsligt upptäckte jag att filmen "Joe, jättegorillan" var en av de bästa filmerna jag sett... vem som spelar den kvinnliga huvudrollen ? Gissa, eller se och njut.

Men jag är är lite små-schizad när det gäller fruntimmer faktiskt. Charlize är ju blond ( ja, inte naturligt blond... ) och blåögd, men vissa dagar kan man sitta som en gubbsjuk drömsk stalker och titta på någon vacker latinamerikansk kvinna och tycka att den mörka och brunögda kvinnan var det vackraste som gått omkring på den här planeten. När vi har politiska möten i Moderaterna i Sundbyberg så finns där även ett antal charmerande kvinns som gör att käbbel och bordläggningar försvinner långt bak i skallen till förmån för ocklusiv njutning...
Och, sist men inte minst: Jag jobbar i vården ! Jag är hetero, jag är man... Det är som att släppa in Göran Persson i en godisbutik ! Tur att man bara tänker, tur att man bara betraktar, tur att ens käresta inte är svartsjuk och vet att ingen annan vill ha en karl som har en uthållighet i sängen på en sisådär 45 sekunder och ser ut som 98.5 kg tuggat Hubba Bubba. Men bara att titta och njuta av utsikten kan vara så underbart ibland !


Inga kommentarer: