2008/11/10

ATT BEFRIA SVERIGE FRÅN ERNST...


Våld är nästan aldrig bra, men det finns ju tillfälen när man för att rädda andra måste ta till våld för att göra framtiden mer uthärdlig. Man kan se Vietnams invasion av dåvarande Kampuchea som ett exempel . De stackars innevånarna i Kamphuchea, nuvarande Kambodja, led under en galning vid namn Pol Pot som på några år lyckades döda 30% av landets befolkning. Befrielsen av Kuwait i det första gulfkriget är ett annat klassiskt exempel på när våldshandlingar är berättigade, liksom det finska fortsättningskriget 1941-44 som hade som mål att återställa hela den finska nationens suveränitet.

Sverige är ju fredens paradis, kriget har inte plågat vårat land på nästan 200 år. Detta har gjort att vårt land fallit in i ett naivt tänkande, där freden är evig, där svenska soldater aldrig kommer att stupa i strid och där vi aldrig någonsin kommer se katastrofen komma förrän det är för sent...

Men det finns hot mot den svenska folksjälen, det finns en lömsk figur som med sitt lissmande och ett falskspel försöker få svenskarna än mer korkade och detta hot stavas... ERNST, ERNST KIRSCHSTEIGER. Det som denne herre utför i TV är inget annat än den värsta formen av indoktrinering. På sitt lömska, genomtrevliga sätt så målar ERNST upp en nidbild av den svenske mannen, av den svenske yrkesarbetaren och av kulturarbetaren. Allt för att landets kvinnofolk skall vaggas in i en drömvärld där männen går omkring barfota, målar husknutar, lagar kläder och mat när sanningen är den motsatta.

Vi män vill dricka öl, äta mat lagad av fruntimmret och se på sporten eller Playboy Channel... Kvinnorna vill att vi skall se på bandade avsnitt av Sommartorpet eller Sommar med Ernst. Som det värsta tänkbara tortyrinstrumentet finns hela julaftonskvälleni SVT 2004 i färskt minne, när ERNST dök upp mellan varje program och fick julskinkan och Doppet i grytan att åka hiss upp och ner i halsen med de hurtfriska och överspelade tillropen...

Att då som Ernst Billgren vilja ta till milt våld för att befria TV-tittare och övriga svenskar från den pågående tortyrseansen är inget annat än korrekt och hjältemodigt! Det hedrar Filip och Fredrik att man visat upp den motståndsrörelse som de facto finns, som vägrar låta galningen på TV4 fortsätta i full frihet. Våld är sällan bra, men fungerar det inte att låsa in ERNST i ett övergivet sommartorp, långt bort från närmaste kamera, långt bort från närmaste tittare så återstår dessvärre inget annat än att låta Billgren realisera sina planer från TV. Billgren talar om pianotråd eller golfklubba, själv är jag inne på stenande. Det vore iallafall att vara lite human mot ERNST ty jag har ett av hans citat på hornhinnan: "Har det hänt någon gång att du nästan blivit förälskad i en sten?" .

Låt oss ge ERNST kärlek, massor av kärlek, så mycket kärlek att han begravs under kärlek...

1 kommentar:

Joakim Draköga sa...

Hej Kära vän, än en gång har du visat din genialitet! Jag hade så kul när jag läste det här inlägget. Det bästa var avsnittet med stenandet, vilket jag för övrigt till fullo håller med om. Keep up the good work man!