2008/11/13

PÅ MIDDAG HOS DEN MÄKTIGE MANNEN PÅ SAGERSKA...

"Vad vore väl en bal på slottet...?"

Här sitter man och blickar ut i höstmörkret, och drömmer sig bort. Hade jag bott i Riksdagshuset hade jag kunnat blicka ut över Sagerska Palatset och likt en adipös version av Askungen drömt om den middag som förärades vår store ledare, oppositionsrådet Grufman, hos statsministerparet denna mörka novemberkväll, men vem är jag att bjuda...?

Min blogg har ju betydligt fler läsare än Carl Grufmans, jag sticker ut hakan och har gjort mig "Persona non grata" hos Aftonbladets bloggtjänst "Bloggportalen" som av någon outgrundlig anledning valt att bojkotta mig och mina ödmjuka inlägg de senaste dagarna.

Att jag dessutom har den store ledarens naturliga kroppskonstitution med överviktens pondus, har reproducerat mig och därigenom visat mig könsmogen samt kommit ur målbrottet gör ju mig betydligt mindre anspråksfull än Carl Grufman. Han är ju bara så bra min vän Carl, klok och verbal, rättrogen och korrekt. Visst är han värd att få sitta å spana på Filippa och äta gott i maktens boningar medan jag går lös på en tallrik filmjölk med Coop:s Corn Flakes. Kom sedan inte och säg att jag är avundsjuk, för det är man ju aldrig som svensk... trots att jag alltid får något drömskt i blicken när jag tänker på hur Filippa slängde trånande blickar efter mig när jag vunnit den åtråvärda tävlingen "Först ombord på Cinderella under Vårkonferensen".

I dag har man publicerat listan över Sveriges mäktigaste personer. Varken jag, Carl Grufman eller Helene Hellmark-Knutsson finns med, vilket med all tänkbar tydlighet visar att vår stad Sundbyberg är en blindtarm i det tarmpaket som är Sverige. Inte ens männen som satte demokratin ur spel är representerade, firma Wijkman och Spira... Ett dåligt betyg till Sundbyberg. Mäktigast är Anders Borg, regeringens egen Saida som sett den eviga freden i sina inre visioner, tvåa kommer Carl Grufmans värd för kvällen statsminister Reinfeldt och Mona Sahlin... ja, hon åker kana i tabellen och kommer på en alltför hög sjätteplats.

I kväll har jag lyssnat på en synnerligen sympatisk, begåvad och vältalig moderatkvinna angående vår miljöpolitik. Kvinnan var Sofia Arkelsten, riksdagsledamot och ansvarig för miljöfrågor i partiet. Ett bättre val kan man nog inte göra, den som inte blir intresserad av att föra ut vårt budskap i denna viktiga fråga efter att ha lyssnat på Sofia är antingen döv, dum eller drogad. Mycket trevligt, och så var hon vacker som en ros dessutom... Skulle inte förvåna mig om Sofia inom något eller några år lyckas ta sig in på den där listan över Sveriges mäktigaste personer, vilket jag för övrigt är övertygad om att Carl Grufman också gör trots att jag utan såväl bitterhet som avundsjuka kan konstatera att han prioriterar mat och nöje med gräddan av Sveriges styrande framför genuint lärande bland gräsrötterna. Markeringen är tydlig...

Jag är inte det minsta bitter eller avundsjuk, nej och åter nej...
Uppdatering: Som för övrigt är glad att Aftonbladet lyft sin bojkott mot mig...

1 kommentar:

Fia sa...

Tack för komplimangerna. Sitter nu på x2000 och rodnar. Men är glad. :)