2008/11/04

PÅ RÄTT VÄG


Jag tror alla som tillhör de humana partierna oroas av att vi har ett intolerant parti som balanserar kring 4%-spärren, Sverigedemokraterna. Det parti får sin näring ur den minst sagt havererade "integrationspolitik" som fördes under det tidigare socialdemokratiska styret. När något uppenbarligen inte fungerar så reagerar människor, och söker ibland de mest extrema utvägarna...

Förmodligen kommer de som ligger bakom dagens relativt stora Sverigedemokrater, nämligen socialdemokraterna med sina tilltänkta, eller hur det nu är, koalitionspartners att gapa om främlingsfientlighet och dold rasism när regeringen nu försöker få till en integrationspolitik värdig namnet. Det handlar inte om att särbehandla folk som kommit till Sverige, det handlar om sådant som borde vara naturligt. Man flyttar dit jobben finns oavsett om man är en irakisk flykting eller gotlänning, polack eller västgöte. Man flyttar dit bostäder finns och där man kan skapa sig sin egen försörjning. Det handlar om att skapa förutsättningar för att få "vi" och "dom" att bara bli "vi".

Regeringen ser problemen och lyfter dessa till ytan, när de tidigare sopats under mattan.Och det handlar inte om att se ner på folk, det handlar om att återskapa en självkänsla hos den "stackare" som pacifiserats av väntan och utanförskap.

Att besöka något av de områden där utanförskapet skapat apati, kriminalitet och rotlöshet borde vara tillräckligt för att få Mona och hennes gäng med på tåget för en vettig politik mot segregation och för integration. Men Mona är rädd för krav, hon strävar efter det kravlösa Sverige oavsett om det handlar om skola, arbetsmarknad eller flyktingpolitik. Monas partivänner Reepalu och Lago har tjatat om denna lösning tidigare, och borde vara nöjd med det förslag som läggs.

Själv ser jag rimliga krav som något som ger den lilla människan en målbild, något att sträva efter... Men använd moroten istället för piskan, det gynnar alla.

3 kommentarer:

Erik sa...

Haha jo de på bilden är möjligen på rätt väg mao tillbaka hem!

Felet som ni vägrar erkänna är att vi har haft och FORTFARANDE har en helt vansinnigt för stor massinvandring från för oss totalt kulturellt aparta kulturer och områden. Är det inte dags att ni moderater slutar maskera det verkliga problemet massinvandringen/koloniseringen av Sverige? Att ni inte vågar diskutera detta är ju både patetiskt och totalt uppenbart? Hur vore det att ta hänsyn till folkopinionen i frågan? Det är sånt som kallas demokrati!

Roger Svensson sa...

... få "vi" och "dom" att bara bli "vi".

Sen när blev moderaterna kollektivister?

Tokmoderaten sa...

Det handlar inte om den formen ab kollektism som sosseriet förespråkar, Roger, och det ver du nog... Det handlar om att alla skall känna sig som en värdefull del av det Sverige vi alla bor i, sedan länge eller sedan rätt nyligen.