2008/11/10

"JAG SER MÅSARNAS FLYKT, JAG SER SOLGLITTRETS DANS..."


"... Jag ser framåt mot härliga tider".

Skall man som den hammarbyare man är få uttala sig om det spektakel som spelas upp inför öppen ridå hos laget från grannstaden Solna. Jodå, vi har ju säsongsbiljett till Södra Övre på Råsunda, ty jag har totalt misslyckats med att uppfostra mina söner och jag har sett AIK spela betydligt oftare än jag besökt Söderstadions tempel... Nå, så länge de fyra små liven lovar att inte bli sossar så kan jag väl möjligtvis acceptera att de är små gnagare.

Vi har haft familjebiljett sedan den dagen då AIK återkom till Allsvenskan efter sin sejour i Superettan, och under denna tid har den svarte fältherren hetat Rikard Norling. Man kan kritisera Norling för sitt eviga laborerande med sin spelartrupp, men samtidigt har han fått AIK att spela en rolig fotboll. Att resultaten uteblivit är nog inte så mycket ett resultat av Norlings oförmåga, utan snarare på dåligt "tajmade" försäljningar av nyckelspelarna Wilton Figueiredo och Dulee Johnson. Där har man sålt framgången ur mitt Hammarby-perspektiv. Samma sak gäller ju Hammarby som gjort en fiaskosäsong, och rasade ihop totalt den dagen då Petter Andersson åkte i väg för att plocka tulpaner...

Jag har alltid sett Norling som en kuf, en nörd som brinner för det han gör in i absurdum. Med stort engagemang och integritet har försökt leda ett lag som borde kunna ha presterat bättre med sin trupp. Men är det så lätt att bygga ett lag när nyförvärv trillar in i en extrem takt, och där nyckelspelare säljs när det går som bäst, när spelet börjar flyta på...? Rikard Norling är unik i sitt engagemang för en klubb han älskar, det kommer att bli intressant att se om han någonsin kommer att kunna träna ett annat lag i Sveriges högsta serie? Jag tror det inte, såtillvida inte den nya tränaren Stahre lyckas få ner AIK i seriesystemet...

Från min plats kommer jag sakna mannen i kostym eller rock i det fastgjuten utanför avbytarbåset, jag kommer sakna hans underfundiga kommentarer och hans torrhet. AIK behövde Rikard Norling, och Rikard Norling behövde AIK... Båda kommer förlora på det som hänt idag.

För övrigt så anser jag att man om man kan sparka Norling, även i de andra Stockholms-klubbarna borde tänka över sina ledare. Siggi i Djurgården borde väl hänga löst, och med tanke på mitt lags genomklappningar kan man fråga sig ifall svärmorsdrömmen Tony är rätt man att leda Bajen?

2 kommentarer:

Christoffer sa...

Grattis, du vann precis Distriktsmästerskapet i Twingly-referens...

Tokmoderaten sa...

Tack, det är tur man kan vinna något...