2008/11/12

ÄR MÅNNE KRONPRINSESSAN DOPAD?


Frågan kommer ju sig naturligt eftersom det enligt "hockeygurun" Anders Hedberg kan vara ett tecken på doping att ha en enorm haka...

Som den rojalist jag är så hoppas och tror jag självfallet att det är så att Victoria inte tar olagliga preparat för att orka med sin fostran till vår blivande regent, hon är ju smartare än så. Nej, orsaken till den väl tilltagna hakan i kungahuset måste helt enkelt bero på att sugklockan hamnade fel den dagen då personalen på det så slösaktiga sjukhuset i Solna kämpade med att få ut vårt älskade kungapars förstföding. Istället för att skapa en "Conehead" som brukar bli resultatet av sugklockans nyttjande så blev det här en "Conechin". Hursomhelst är Victoria vacker som en ros, och en synnerligen god representant för Sverige och konungshuset alldeles oavsett den iögonfallande kroppsdelen...

Om jag slutar med mitt alltför djupa analysarbete av drottningens första förlossning så kan jag nog instämma med Hedbergs slutsatser. Ryssar har alltid varit dopade, fuskare och totalt oförmögna att nå framgångar på annat sätt än genom fusk. Det är ju allmänt känt att såväl Laika, Gagarin som Berija käkade ryssfemmor i sin ambition att sätta Sovjetunionen på världskartan... Och varför skulle CCCP-laget vara annorlunda?

Efter Sovjetunionens fall har den fuskande traditionen förts vidare av Sovjetunionens tre arvtagare: Ryssland, Norge ("den sista Sovjetrepubliken", de klokaste orden en sosse formulerat) och Finland. Finnar har tydligen ett behov att pumpa i sig blodprodukter för att kunna åka skidor, norrmännen dopar sina hästar och ryssarna fortsätter med alla idrottare.

Jag glömmer aldrig den dagen då jag tappade allt intresse för friidrott i unga dagar. Det var den dagen då Katrin Krabbe stängdes av för doping. Denna östtyska kvinna var så bildskön trots det flitiga knaprandet av tabletter att jag alltid satt helt förtrollad framför TV:n när damernas korta sprint-sträckor avgjordes. Det hade väl räckt med en ursäkt och en veckas avstängning i detta fall...?

Inga kommentarer: