2008/11/15

JU FLER KOCKAR DESTO SÄMRE SOPPA...


Erkänner omgående. På samma sätt som jag undet augusti skrev absurt mycket om Rysslands invasion av den suveräna staten Georgien så håller jag nu på att skriva om Mona så pass mycket att bostäverna "M", "O", "N" och "A" börjar bli synligt nötta på tangentbordet. Men vad skall man annars göra dessa glädjens dagar, dagar som så tydligt demaskerar oppositionen som värdelös, oförmögen och extremt dåligt ledd...

Nu har man försökt att få ihop en fungerande konstellation med de tre ekonomiska talesmännen som förhandlare, med välkänt fiasko-resultat. Man har tidigare provat med partiledarna och språkrören, med samma fiasko-resultat, man har tidigare sagt sig vilja "side-steppa" Vänstern med samma fiasko-resultat och nu tror man att man genom att sätta in 3 förhandlare från varje parti kunna lösa upp den numera i betong och blyinfattning ingjutna knuten som får beskrivningen "Rödgrön röra" att framstå som årets underdrift.

Det finns ju ett ordspråk som lyder "Ju fler kockar desto sämre soppa" och det kommer visa sig stämma utomordentligt väl när man får se tre Miljöpartister som hatar Vänstern möta tre Vänsterpartister som hatar Miljöpartiet och detta under ledning av hela Sveriges "Dagisfröken" Mona... Skulle inte Uppdrag Granskning kunna få in en dold kamera på dessa möten? Det skulle bli politikens svar på "Jackass".

Lyckas de 9 laga till en soppa så kommer den smaka fadd, unket och vara direkt hälsovådlig. Väljarna kommer känna stanken, och de som vågar smaka kommer förmodligen gå hädan. Men laga på Ni, Mona är hoppfull, hoppfull om att soppan iallafall ser god ut, men det gör ju även flugsvampen.

En hel del andra från olika politiska läger skriver om den politiska freak-show som utspelas till vänster. Läs gärna här, här och där...

11 kommentarer:

IEJ sa...

Om det bara varit soppan som blev fadd och intet-, för att inte säga illa-, smakande, hade det väl varit en sak.
MEN för svensk politisk debatt är det illa när vänsternissar, partiklar och andra, inte ens kan klara av att använda optiker till sina röd-gröna glasögon utan snarast tycks ha köpt glasen och bågarna på närmaste bensinstation!

Wiseman sa...

Du har i alla fall inte fått klagomål på att du 3 ggr länkat till filmen "Mona fifflar" som jag fick för ett år sedan. Har du inte länkat den på youtube, så gör det ;)

Tokmoderaten sa...

Wiseman.

Den finns som stående inslag i min spalt till vänster, och har haft det länge...

Den är ju bara så bra.

Nils sa...

Det är väl inte konstigt att du skriver om Mona Sahlin och samarbetsproblemen inom oppositionen. Det är ju enda chansen att undvika vänsterlandslide 2010. Jag föreslår att du ökar takten till minst åtta nya Mona-inlägg om dagen. Det kommer säkert att göra en stor skillnad för arbetslösa Volvojobbare utan a-kassa på valdagen.

Wiseman sa...

Så ja, nu såg jag den. Den var ju så liten och långt ner :)

Den tillsammans med Knappnytt nr 5 "Valet" är mina politiska youtube-favoriter.

Tokmoderaten sa...

Nils, Nils, Nils... Ja, det är ju A-kassa de behöver för all framtid enligt den vanliga socialdemokratiska retoriken. Nya jobb finns icke på S-agendan, utan bidrag, a-kassa och AMS-åtgärder mot en politik som skapar nya jobb trots en avgrundsdjup världskris...

Och har man likt undertecknad "gamblat" sig bort från denna försäkring så är det ju tragiskt när Volvo går på dekis. Jag känner mig trygg, i vården finns alltid jobb...

Tokmoderaten sa...

...och om Mona fortsätter i samma katastrofala stil så kommer jag nog kunna uppfylla dina önskemål om 8 Mona-inlägg per dygn. :)

Tokmoderaten sa...

Och Wiseman, jag vill bjuda dig på pilsner!

Unknown sa...

Vi får innerligt hoppas att rödgröna rörans ras fortsätter. Hellre kolera än pest.

Miljöpartiet är en samhällsfara.

Jag vill BESTÄMT varna för en nyligen publicerad artikel i SvD:

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/artikel_2039995.svd

Förledande. Låt mig uttrycka det hela klart och brutalt. Ingen skall inbilla mig att bolagsherrarna tänker låta sig nöja med grannsamverkan och skogspromenader etc. Det förväntas däremot folket göra; man blir egentligen lyckligare, om man är fattig. Besträllningsverket är pinsamt uppenbart. Högerpolitik i "vänster" förklädnad. Diskreditera marknaden, och hoppas på att bluffen går hem!

Högeroffensiv från två håll. Det där med pest och kolera. Urban Bäckström är inte precis min idol, men jag är nog ännu räddare för Birger Schlaug!

Wiseman sa...

Nya Moderaterna är ju det nya arbetarpartiet. Snart kommer Mona offentliggöra att s har bytt namn till Socialdemokratiska Bidragstagarpartiet för att ta tillbaka röster från v.


Det är jättesnällt av dig Fredrik, men det kräver att jag är i Stockholm och det kommer jag inte att vara på ett bra tag. :)

Tokmoderaten sa...

Wiseman: Låt mig veta när så blir fallet... Öl kommer alltid smaka gott!