2008/12/20

"BLÅ, BLÅ ÄR KÄRLEKEN..."


Sitter här och hämtar mig efter en gårdagskväll och natt full med kroppstömningar, men börjar nu känna mig lite bättre. Den avslagna Colan har stannat i magen, och jag funderar för fullt på vad lucka 20 skall innehålla...

Under tiden kan jag ju glädjas åt de senaste opinionssiffrorna, där flykten från Mona fortsätter och där mitt parti nu är ikapp och förbi ett sensationellt bra valresultat. Men så länge den rödröna röran ligger före så är jag icke på något sätt nöjd, och vad år 2009 bär vid sin barm återstår att se.

Av opinionsundersökningar kan man måhända se trender, och den nuvarande trenden är trots allt tydlig - med ett ökat stöd för Alliansen och ett minskat stöd för "Koalitionen av ovilliga". Det gick bra för Mona så länge hon knep igen, men när hon sedan öppnade munnen och började med sitt sedvanliga svammel så ryggade många tillbaka. Att man sedan nu klargjort vilka två "bonusgåvor" man får om man stoppar ner en S-märkt valsedel i kuvertet i september 2010 har iallafall fått många av mina sosse-vänner att verkligen ifrågasätta om de kan eller bör fortsätta med sina ödesdigra misstag. Självklart är det roligare ifall folk söker sig till rätt lag av rätt skäl, nämligen att man uppskattar politiken istället för av rent nissnöje med alternativet och jag hoppas vi kommer dithän snart.

Marita Ulvskog är ett unikum i svensk politik när det gäller skygglappar. Jag minns Ulvskogs bevingade ord dagen efter den historiska valsegern 2006 när hon gav den dåliga förloraren ett ansikte med följande ord: "Vi har inte förlorat, alltså. Vi har starkt stöd i stora delar av landet."
och hon fortsätter på den inslagna vägen i dagens DN: "Vi har inte förlorat en enda väljare eftersom det inte har varit något val i år." Visst stämmer det att vi inte haft ett val, visst stämmer det också att sosseriet i undersökning efter undersökning ligger högre än sitt resultat 2006, men man måste vara halvblind för att inte se åt vilket håll vinden nu blåser och att väljarna som en gång kom nu flyr...

Länkar: AB, DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2

1 kommentar:

Amatörfotografen sa...

Ett under att alliansen fortfarande har stöd från svenska folket, så som Sverige misshandlas med FRA, IPRED och datalagringslagen. Är det inte konstigt att en från just alliansen återpublicerade en bild från min hemsida med tanke på IPRED? Wannabepirat kallar jag honom.