2008/12/30

EN DAG ATT FIRA

Kom på partaj till en strandad sjöelefant!

Den 18 januari klockan 18:06 är det stort "födelsedagskalas" i den Moderata föreningslokalen på Järnvägsgatan i Sundbyberg, ty det är den dagen då bloggen Tokmoderaten firar sin första födelsedag. För även om jag är en extremt ödmjuk och på gränsen till självutplånande person så vill jag denna dag under en kort orgie i självcentrering fira mig själv omgiven att de som på olika sätt bidragit till att få mig att tycka att bloggande är så skojigt.

Under hela januari kommer jag fokusera på detta firande med ett antal olika aktiviteter. Först och främst inbjuder jag mina främsta bloggvänner att gästblogga på den här sidan med ett ämne jag bestämt enligt nedan. Självklart kan man vägra, men då kommer jag istället använda den dagen som gästbloggaren skulle fyllt ut bloggen med en avslöjande artikel om svikaren, en artikel som kommer ge latmasken frossa och kramper, men som inte heller alls kan garanteras vara helt sanningsenlig... Men känn inget tvång, för Guds skull!

Gästbloggare och ämnen enligt lista, inlägget skall vara Tokmoderaten tillhanda senast 4 dagar innan publicering.

10 januari 2009: Göran Pettersson: "Min kamp för att byta namn på Sundskär till Bohmansskär ur ett historiskt perspektiv"
11 januari 2009: Martin Nilsson: "Att köpa väljare med bullar, kaffe och Annas pepparkakor. Så skall Tyresö åter bli socialistiskt."
12 januari 2009: Mattias Lönnqvist: "Därför är min våta dröm en natt med vår plastikkorrigerade drottning..."
13 januari 2009: Nathalie Sundesten Landin: "Som nybliven lärare blir mitt arbetsliv så mycket lättare under Jan Björklunds visa ledarskap"
14 januari 2009: Mary X Jensen: "FRA-lagen, ett sätt att komma tillrätta med den utbredda homofobin"
15 januari 2009: "Wiseman": "Försvarsarbete och kärleksliv. Hur man raggar på krogen med ordergivning"
16 januari 2009: Joakim Draköga: "Att fostra sina döttrar i ett kärlekslöst förhållande"
17 januari 2009: Erica Lejonroos: " Därför är ister upphetsande. Min allt djupare relation till Tokmoderaten"
18 januari 2009: Carl Grufman: "Färdtjänstbussar och krockkuddar. En studie i trafiksäkerhet för den genomsnittlige, alkoholiserade 40-talisten i behov av specialtransporter"

Därefter inbjuds alla läsare att senast den 15 januari insända sina åsikter om vilken av de Tokmoderata blogginläggen som varit mest läsvärt på ett aller annat sätt under det år som gått. Rangordna enligt följande: 3 poäng till det bästa, 2 poäng till det nästan fulländade och 1 poäng till det som är så mycket bättre än något annat formulerat på bloggosfären. Skicka dina poäng till fredrik.antonsson@moderat.se. Det finns ju bara cirka 550 inlägg att välja mellan så det borde vara enkelt... Fullständig anonymitet garanteras, så om någon sosse tycker att mina inlägg om Mona bara är bäst så kommer jag inte lätta på sekretessen förrän lagom till valrörelsen 2010.

Allt detta leder fram till firandet på årsdagen, som kommer bli en härlig afton i glada vänners lag. Självklart bjuds det på mat, och de som läst min blogg kan nog gissa grundelementen i den buffet som serveras. Mat samt välkomstdrink är gratis, medan all annan alkohol eller svagdricka får bekostas av gästen. Eftersom jag är en så pass populär person så nödgas jag handplocka mina gäster till denna festivitet och de som dragit vinnarlotten är de bloggare jag läser mest, och några av mina ihärdigaste kommentatorer.

Gästlista: Mary X, Erica Lejonroos, Wiseman, Winston, Mattias Lönnqvist, Joakim Draköga, Stefan Bergström, Nathalie Sundesten-Landin, Martin Nilsson, Claes Nordmark, Göran Pettersson, Lennart Nilsson (Fp Nacka), Per Hagwall, Peter Trixe, Carl Grufman, Kristian Krassman och Linda Rosing... Övriga intresserade ombeds kontakta mig på ovanstående mailadress för lämplighetsprövning. Inbjudna gäster önskar jag svar från senast den 11 januari klockan 18:06 per mail, till samma adress som ovan.

Ett antal priser och utnämningar kommer delas ut under aftonen till välförtjänta med-bloggare, och den av mina bloggar som fick högst poäng av läsarna kommer efter middagen att dramtiseras förtjänstfullt av Ernst Kirchsteiger.

Jag längtar redan...

8 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

OK - jag är med...

Påminn mig bara. Var ligger Sumpans moderata lokal då? Var på Järnvägsgatan alltså.

Tokmoderaten sa...

Vad roligt Mary!

Järnvägsgatan 46, vid järnvägsövergången och ett kvarter bortåt från centrum.

Tack för ditt engagemang!

Wiseman sa...

Mycket spännande! Får se över mitt schema och börja gnugga geniknölen.

Tokmoderaten sa...

Om du kan komma Vise man, så har du självklart boende fixat genom mig.

Annars ser jag framemot ditt gästbloggande med spänning...

Mary X Jensen sa...

Jag har vuxit upp i trakterna se...
Lilla Alby. För tillfället så har jag min gamling boendes på äldreboendet i Sumpan. Inte imponerad... Till och med jäkligt irriterad så tag gärna dit omvårdnadsnämndens ordförande eller vad ni kallar den nämnden ;-) Fast det är väl kanske en (s):are nu.

Tokmoderaten sa...

Gjuteribacken å Lilla Alby är mitt hem. Och det stämmer att Äldre- och Omsorgsnämndens ordf nuförtiden, efter kuppen, är sosse.

Göran Pettersson sa...

Du skrev:
Eftersom du har en av de mest originella politiska bloggarna så ska jag givetvis göra ett försök att skriva ihop ett alster. Detta trots att du styrt ämnet och att ditt så kallade hot snarast verkar i motsatt riktning. Det hade varit riktigt roligt att se vad du hade kunnat åstadkomma.

"Självklart kan man vägra, men då kommer jag istället använda den dagen som gästbloggaren skulle fyllt ut bloggen med en avslöjande artikel om svikaren"

Mvh!
Göran

Tokmoderaten sa...

Tack Göran!

Jag hade inte tänkt på det kontraproduktiva, men så har du inte heller på allvar sett hur elak jag kan vara när bitterheten slår till...