2008/12/18

TRAGEDI I ROSENGÅRD...?


Jag har nyss suttit och tittat på Debatt på statstelevisonen, en debatt ledd av den halvt hysteriske Janne Josefsson som definitivt inte tillhör mina favoriter bland TV-personligheter. Nu i kväll försökte Janne Josefsson få ner Nyamko Sabuni till Rosengård, jag frågar mig varför?

Varför skall man ge kriminella bastarder förmånen att frottera sig med ministrar bara för att man raserar en stadsdel? Varför skall man bemöta de människor som inte visar den minsta respekt för sitt nya lands lagar och regler någon som helst respekt? Just nu lider jag med alla de som bor i Rosengård och som får se horder av rötägg ge Sverigedemokraterna ännu lite mer luft under vingarna. Det är en tragedi det som nu sker, främst för de som bor i Rosengård och som vill leva i harmoni och symbios med det övriga samhället. Det är en tragedi att en pöbel av ungdomar får "Svensson" att gång på gång tänka över om vi verkligen skall ha ett mångkulturellt samhälle... Jag vet jag vill ha, ett Sverige där vi alla respekterar varandra och där man lever enligt de lagar som vi alla varit med om att skapa genom våra demokratiska val.

När man nu sprutar fotogen på den lilla brasa av intolerans som vi upplever i Sverige, så flammar intoleransens lågor upp med våldsam kraft och hur bemöter vi det? Vi har ju tack och lov en regering som ser verkligheten som den är. Den svenska integrationspolitiken har efter åratal av vanstyre lett till att det i storstädernas förorter finns ungdomsgäng som lever utanför lagens råmärken, som inte respekterar något som har med myndigheter eller lagar att göra och som ägnar sig åt urban terrorism. När man med fyrverkerier och stenar attackerar ordningsmakt och räddningstjänst är det terrorism det handlar om, och straffen som utdöms skall vara därefter på de som nu grips av Malmöpolisen. Man bör även ge avkall på straffrabatten som gäller för underåriga... Sedan finns det självutnämnda talesmän som gör allt för att ytterligare spä på bilden av "vi mot dom", som de som inte fattar att det står hyrevärden fritt att säga upp ett kontrakt oavsett om det är svensk, en finne eller en arab som hyr. Sådana talesmän gör inte saken bättre, inte alls...

Än värre är det ju att vänsterextremister från främst Danmark men även Tyskland tycker att de har all rätt i världen att komma till pöbelns assistans. Tidigare flathet i Malmö i slutet av september har måhända gjort att dessa yrkesvåldsverkare tror att de har fått grönt ljus i sin ambition att slåss med svensk polis. Även här måste det till att man använder lagboken på det strängaste sättet, lås in länge eller sparka ut för tid och evighet...

Pöbeln skriker ofta om att man skall ha respekt för deras attityder och beteende, men nej. Så länge man inte visar respekt förtjänar man ingen respekt, så fungerar det. Har man ingen respekt för det samhälle man bor i, förtjänar man heller ingen respekt från samhällets sida. Så enkelt är det...

7 kommentarer:

Anonym sa...

SD nu, vi kan inte vänta till 2010. Alla subversiva element ska interneras eller deporteras omedelbart. Det finns 1000-tals vid gränsen som står med mössan i hand och vill ta de lediga platser som kan skapas.

Erik sa...

SD 2010 och EU-valet 2009 ingen tvekan!
Ni moderater har ju fxn blivit helt skogstokiga, NI FÅR ALDRIG MER MIN RÖST UNDER MIN LIVSTID!

Tokmoderaten sa...

Erik,

Motivera gärna med vad du menar med skogstokiga. Ditt inlägg ger mig inga som helst vinkar om vade det är som du är missnöjd med...

Mikey sa...

Det är mkt som blivit fel med moderaterna både sen länge och på senare tid. PÅ senare tid handlar det om FRA, IPRED, Teledatalagringsdirektivet och Lissabonfördraget.

Vad hände egentligen med de frihetsälskande integritetskrävande moderaterna jag växte upp med? jag är mkt besviken på hela alliansen och jag tkr verkligen att skogstokiga fångar vad de hpller på med i ett ord. Att Reinfelt självpåstått inspirerades att gå in i politiken av boken 1984 synes mig lite oroande, tidigare antog jag såklart att han tolkade den som en normal sinnesfrisk människa gör. Han verkar se 1984 som en blueprint på hur man ska sköta ett samhälle och inte som en varning som den var tänkt.


Sen vad gäller SD, de behövs och det är viktigt att svenskarna får upp ögonen för vad som håller på att hända, vi räddar inte flyktingar längre vi ersätter den svenska befolkningen med diverse mellanösternfolk och hur bra det går ser vi i stort sett alla lite större städer runt om i vårt land. ATt massinvandring tillåts fortsäta samtidigt som man inte har en aning om hur man ska lyckas vända den här trenden vi ser i alla våra förorter är djupt oansvarigt och politiken som förs där förtjänar även den epitetet skogstokig. 102000 invandrare förra året, främst anhöriga och nästan inga flyktingar, uppemot 40-50 000 av dessa från länder utanför europa. Våra politikers största våta dröm vekar vara att upprätta vårt egna balkan eller vår alldeles egna Israel palestinakonflikt i vår egen bakgård, samtidigt som försvaret avskaffas. Jag är i de flestas ögon extremliberal, jag är ingen gråsosse eller ett högerspöke men det är helt sanslöst att folk inte ser vart utvecklingen är påväg.

Ronne sa...

Kan det möjligtvis vara er "flyktingpolitik" som "Erik" är lite missnöjd med kanske?
Jag som själv är gammal ungmoderat kan säga att jag aldrig någonsin mer kommer ta i Moderaternas valsedlar igen. Det blir givetvis SD för hela slanten.

Maken på förakt gentemot era väljare får man leta efter. Finns inte en enda av vare sig mina gamla partikollegor eller gamle moderatväljare som sympatiserar med Moderaternas sinnessjuka invandringspolitik.

Texas sa...

Du kan ju uppdatera alla här om vad MODERATERNA gjort för bra angående integrationspolitiken. Dom är ju precis lika politiskt korrekta, konflikträdda och ryggradslösa som sossarna. En sak är säker att min röst får inte moderaterna igen på väldigt många år. Jag trodde ni hade betydligt mer stake än såhär

Högervriden sa...

Det är dags att inse att problemet inte är integrationspolitiken utan invandringspolitiken.

Vi har sedan 80-talet tagit emot långt fler invandrare (av vilka endast ett fåtal är flyktingar) än vi klarar av att integrera. Och till detta är moderaterna lika skyldiga som socialdemokraterna.

Om den generösa invandringspolitiken har det funnits en bred politisk enighet, om än från olika utgångspunkter. Vänstern och liberaler har betonat den internationella solidariten, medan nyliberaler haft en naiv tro på invandringens positiva ekonomiska effekter. Vad som förenat är en hos politker allmänt utbredd värderelativism och normlöshet och en önskan att mot medborgarnas vilja ersätta det omoderna Sverige med ett mångkulturellt samhälle.

När moderaterna skyller problemen på socialdemokraterna hänvisar de ofta till att problemen är större i socialdemokratiskt styrda kommuner som Malmö, jämfört med moderatstyrda kommuner som Vellinge. Men det är lika mycket en följd av moderat hyckleri - gärna invandring och mångkultur, men inte i vår kommun!

Och nu håller det svenska samhället på att falla samman. Och det är politikernas fel - också moderaternas.

Samtidigt vidhåller moderaterna myten att vi lider av arbetskraftsbrist och att invandringen på något sätt skulle bli lönsam. Och det samtidigt som vi är på väg in i en lågkonjunktur med stigande arbetslöshet.

Moderaterna, åtminstone inte den beläste Anders Borg, borde inte vara ovetande om de många internationella undersökningar (inga svenska!) som krossar myten om invandringens positiva effekter. Till exempel den från det brittiska parlamentet som visade att invandringen inte haft några positiva nettoeffekter på den brittiska ekonomin.

I Storbritannien är det ändå frågan om arbetskraftsinvandring. I Sverige är situationen rimligvis långt värre, eftersom invandringen i så hög grad belastar våra generösa välfärdssystem. Vad kostar invandringen idag? 50 mdr per år? 100 mdr? Ingen vet, för det får inte redovisas. Men det är skattebetalarna som får stå för notan.