2008/12/08

EN KOALITION AV OVILLIGA


När president George W Bush myntade uttrycket "Coalition of willing" så handlade det om att befria Irak från en despotisk tyrann. President Bush fick några med sig, några villiga. I går eftermiddag så fick vi i Sverige se skapandet av en ny koalition, en koalition av ovilliga...

Det lagbygge som Mona lanserade vid gårdagens presskonferens är ju en fortsättning på höstens fiasko-artade lansering av enbart SAP och MP som regeringsbildare. Stora delar av "rörelsen" sparkade bakut, och alla vi som tvivlar på fru Sahlins omdöme fick ett helt Niagarafall på vår kvarn. Efter detta har trovärdigheten för det regeringsalternativ som Mona försökte lansera varit extremt lågt, och väljarna har flytt det parti som styrs av en kvinna utan timing, utan fingertoppskänsla och utan några som helst ledaregenskaper. Om man nu tror att dagens spektakel på något sätt lyfter upp den röd-gröna rörans trovärdighet kommer man att bli besviken.

Det är ju allmänt känt att såväl Miljöpartister som Vänsterpartister mår fysiskt illa i varandras närhet, och att sossarnas vänsterfalang helst inte vill beblanda sig med Miljöpartisterna. Sossarnas högerflygel däremot, ser med rätta Lars Ohly och hans parti som en uppföljare till APK. Mitt i allt detta står en lallande tant och försöker få folk att tro att det här gänget kommer klara av att styra landet smärtfritt. Pyttsan!

Att de senaste opinionsundersökningarna visar att sossarnas hjälp-fallskärm nu verkar ha vecklat ut sig efter det fria fallet är enbart och bara ett tecken på att sossarna gör sig bäst när de knappt märks, när de inte hörs och när Mona inte behöver debattera i TV. När väl Mona syns och hörs sticker folk. Själv känner jag en hel del sossar faktiskt, och de flesta av dessa har sagt a) "Jag tänker då inte stödja en regering där Miljöpartiet ingår" eller b) "Jag kommer gå i graven innan jag röstar fram en regering där det finns kommunister bland ministrarna". Gott så, och jag tror att hela upplägget är en katastrof för sosseriet. Om man tror att man bara rakt av skall kopiera alliansens lyckade upplägg och lyckas med det så är man fel ute. Uppföljare blir aldrig bättre än orginalet...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, AB1, AB2, AB3

Bloggar: Mary, Hagwall, Göran, Jinge

1 kommentar:

hogrelius sa...

Antidemokratiska tankar och rörelser!

Efter att ha fått ett inlägg från en "vänstertroende" så började jag snurra runt på olika sidor ute på internet. Allt från kommunistiska enskilda sidor till partisidor samt div. "patrioter" och nationalistiska sidor.
Det som slår en på en gång efter denna genomgång är att de är så lika i sitt sätt att se på världen.
Ett totalt svartvitt tänkande som för mina tankar tillbaka till 20- 30-talets Europa. Särskilt Tyskland och de antidemokratiska krafterna där !
Där urartade alla möten till stora slagmål med våldsam förstörelse och hat !
Där fanns ingen polis som gick emellan utan de lät dem hållas eller så deltog de själv på den reaktionära sidan.
Läste nyligen en bok om Hitler ,det har kommit ett par intressanta på senare tiden. Där ser man hur manipulerade vi har varit i synen på Nazisterna såsom ett allt igenom borgeligt högerparti på yttersta kanten. I verkligheten var det rätt av dem att kalla sig "nationalsocialister"!
Deras politik var i de flesta fall en "folkhemssocialism" som Per Albin nog hade sneglat på.
Att vara arbetare i Tyskland då innebar stora fördelar med alla de fördelar som det tog många år innan SAP i vårt land kunde genomföra. (Pensioner,barnbidrag,gratis sjukvård etc)

Så dolde Hitler sina planer på krig och judeutrotning, skickade ut en testballong då o då för att se hur folket reagerade.

När polisen här i Stockholm verkligen ser till att inte "vänstern" kommer ut till "nationalisternas" demo ,då anklagas de för att ha stoppat en demokratisk manifestation.
Vi som har minnet i behåll kommer ihåg förra årets "demokrater" och hur de gick fram med allt från bränder till att slå andra på käften! Folket därute tyckte att "vänstern" var värre än nationalisterna! Då är det rätt av polisen att skilja grupperna åt för att undvika samma kaos igen.De sköter bara sitt jobb!
"Vänstern" sätter fälleben på sig själv med sina resonomang utan att för en sekund begripa detta!

Samma synsätt ser jag överallt på dessa bloggar och sidor. En slags religiös fanatism som skymmer sikten från verkligheten. När man börjar kalla regeringen eller polisen för en massa epitet som för tankarna just till 30-talet, då har man försvunnet in i en värld som inte finns.

Varför reagerar framförallt ungdomar så här? (Att det alltid kommer att finnas enstaka äldre (mest män) som håller fast vid extrema synsätt beror nog mest på ett psykologiskt fenomen som finns inom dem själv.)

Vad gäller unga så har jag själv varit med om det här. Man blir frälst inom en grupp likasinnade och ofta utövar man grupptryck på varandra. Sen finns det en stor portion religiös anda där man tror på en "guru" tex Mao eller Lenin! Man förgyller upp hur det skulle kunna vara i ett annat samhälle och betraktar det samhälle man lever i med avsky. Allt blir svart o vitt!

Den dag när detta självpåtagna ok lyftes från ens axlar och man återkommer till ett kritiskt tänkande i ett fritt samhälle då känner man att man lever igen.
Då kan man inte förstå hur man låste in sitt liv i denna förljugna värld som all fanatism är vare sig det är religion eller politik eller någon annan form av fantasteri!

Det är lätt som ung att dras med, ens sinne är så mottagligt då och många ser orättvisor runt om i världen. Då är det lätt att gå fel om man råkar i händerna på några som är skickliga att övertala och erbjuda kamratskap.

Marx hade rätt i en sak i varje fall och det är "att man ska lära sig att tänka själv"!