2008/12/06

DAGENS DUMSKALLE CITERAS

"Vanliga människor" enligt Nätverket mot Rasism...?

Först av allt vill jag bara för ordningens skull påpeka att jag icke på något sätt sympatiserar med det drägg som i eftermiddag skall ha sitt fackeltåg genom Rönninge och Salem. Men jag anser att extremister oavsett om de kallar sig AFA eller Anti-AFA, vare sig man är anarkister eller nazister är lika illa, och ett lika stort hot mot det samhälle vi lever i.

Men det stör mig något enormt att de så kallade motdemonstranterna från vänsterkanten gör sig till allas språkrör när det gäller kampen mot intolerans och rasism.

Jag ber att få citera en människa ur DN som anser att dagens kravaller och upplopp i Rönninge och Salems tätorter beror på Polisen...

"Nazister och mordbrännare får demonstrera. Men vanliga människor som vill visa sitt motstånd mot rasismen får inte göra det. Det gör mig väldigt upprörd"

På Rönninge station finns det just nu "vanliga människor" som maskerade attackerar ordningsmakten. De "vanliga människorna" skiter i att man endast har fått rätt att manifestera stillastående, "de vanliga människorna" skall prompt ut och marschera de också. På motorvägen stoppades ett antal "vanliga människor", danskar och tyskar som enbart kommit till Salem för att slåss och förstöra.

Om dessa enligt Nätverket mot Rasisms talesman Daniel Wiklund "vanliga människor" vore vanliga människor så var hoppet snart ute för det lilla kalla konungariket i norr, med sådana "vanliga människor" var våld den enda utvägen att argumentera och demokrati meningslöst.

2 kommentarer:

Niklas sa...

Jag anser att våld är totalt fel, men hur kan det vara lika illa?

Nazisterna tillhör en rasistisk våldsideologi som har som mål att utrota eller åtminstone deportera människor som råkar ha fel etnicitet.

Antirasisterna har en mer brokig politisk sammansättning, men gemensamt är väl att de INTE vill förfölja folk och döda dem på grund av hudfärg eller sexualitet.

Nazisterna har dödat 20 personer de senaste 20 åren, t.ex. politiska motståndare, poliser, människor med fel hudfärg eller människor som bara kommit i vägen.

Antirasisterna har dödat 0 personer under samma tidsperiod.

Hur detta kan vara lika illa får i alla fall inte jag in i mitt huvud.

Det är dags att folk slutar med "kålsuparteorin" och börjar ta det nazistiska våldet på allvar.

Sedan finns det naturligtvis väldigt många fredliga antirasister, både i Salem och på andra ställen.

Wiseman sa...

Vill man bli tagen på allvar som "anti-rasist" får man nog se till att göra sig av med svansen som viftar med hunden. Jag ser då ingen skillnad på de två ideologierna när de möts eftersom båda verkar vara lika ivriga i att begränsa andras yttrande- och åsiktsfrihet och demonstrationsrätt. Vem blir lidande? Samhället och polisen.