2008/12/06

ATT SLÅ SÖNDER SALEM

Är man likt undertecknad uppväxt i Rönninge så borde man ju egentligen tycka att det är helt OK att såväl vänsterextremister som "patrioter" gör sitt bästa för att jämna tätorten Salem vid marken. Salem är nämligen en gudsförgäten plats, där man byggt tråkiga hus på ett lika tråkigt sätt och med en total avsaknad av allt vad charm heter. I det vackra Rönninge däremot, är det vackert, välordnat och med en charm som annars brukar vara svår att hitta söder om Slussen.

Nu är det ju dessvärre så att även Rönninge, denna lilla pärla, blir lidande av den kriminalitet som finns i det närliggande Salem och som resulterade i det mord som i dag sin tur resulterar i kravaller och demonstrationer. Att detta slaktande av det fina Rönninge och det tråkiga Salem år efter år får fortgå är ju bara ett tecken på att Sverige är ett synnerligen knäppt land. Visst skall man värna mötesfriheten och rätten att demonstrera, men i detta fall handlar det bara om att förstöra, slåss och underminera den demokrati som mötesfrihetenoch demonstrationsrätten är till för att skydda. Låt de "sörjande nationalisterna" hålla en stillastående manifestation vid busshållplatsen Storskogsvägen, där dådet skedde för 8 år sedan och låt motdemonstranterna ha en egen freak-show på HvSS skjutbana i Vällinge, det är faktiskt i Salems kommun det med. I samband med detta kan ju hemvärnet öva på att hantera stökiga folkmassor... På så sätt tillgodoser man bådas krav, om man nu prompt måste, med demonstrationer och möten i Salems kommun.

Men så är det inte, och blir nog inte heller. Salem och Rönninge kommer för år framöver få lida av raserade trädgårdar, sönderslagna rutor och en dag i Armageddon. I Sverige kan vi nämligen inte sätta ner foten och säga ifrån, vi slösar hellre med skattebetalarnas pengar på en gigantisk polisinsats än nekar två horder av kriminella bastarder rätten att slå sönder två samhällen. Man skäms över flatheten, man upprörs över att det är så svårt att se till att vi vanliga medborgare skyddas från dessa dårar. Och är det verkligen genom våld och förstörelse man bäst motarbetar rasismens fula tryne? Nej är mitt svar. Genom att tiga ihjäl, inte ge dessa människor någon massmedial uppmärksamhet eller den minsta möjlighet att få medkänsla så skulle Salem i dag ha sluppit slås sönder och nazisterna hade fått mindre PR när de tågar ordningsamt medan vänsterextremisterna slåss med polisen och slår sönder Rönninge och Salem...

Jag har min farbror med familj i Rönninge, denna dag flyr dom sin hemort redan i gryningen för att inte återvända förrän det nya dygnet bankar på dörren. Det finns många, många fler av Salemsborna och Rönningeborna som flyr likt en gräshoppssvärm denna dag, flyr till tryggheten från en krigszon. Du och jag betalar dessutom notan för detta trams över vår skattsedel, för när annars skulle det behövas 300-400 poliser i Rönninge-Salem? Jag lägger hellre mina skattekronor på försvaret, vård, skola och omsorg...

Läs gärna bloggen om hur våldet regerade i Rönninge i början på 80-talet här. Mary bloggar också...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, AB1, AB2, AB3

4 kommentarer:

Unknown sa...

Som Rönninge-bo blir jag illa beröd av det du skriver om salem. Visst är Rönninge finare, men skulle du vara nöjd om demonstrationen och förstörandet bara skedde i Salem?

Peter A sa...

Vore det inte bättre att höja straffvärdet, eventuellt ändra lagar så att det blir enklare att bura in dessa idioter, och sen trappa upp polisinsatsen och polisvåldet så att det blir slut på skiten en gång för alla?

Tokmoderaten sa...

Bäste Pär,

Att nå ut med ironier och sarkasmer skriftligt är inte det lättaste uppenbarligen. Hade du varit en frekvent besökare på denna blogg hade du sett att jag skriver med glimten i ögat rätt ofta. Självklart vill jag inte att Salem raseras genom våld, möjligtvis genom att man förskönar denna tråkiga plats på jorden genom nybyggen och ombyggnationer.

Hade du läst lite mer noggrannt så borde du vara på det klara med att jag anser att dylika tillställningar som sker nu i dag inte borde få ske vare sig i Rönninge, Salem eller på Avenyn i Göteborg...

Men när jag växte upp var det en hatkärlek mellan lilla gemtyliga Rönninge och det stora stygga Salem. Det lever kvar i mig än idag, hoppas att du köper den förklaringen till mina plumpheter.

Greger Rutgerson sa...

Hej Fredrik,

Du säger ett par saker jag tycker är värda att kommentera:

"Att detta slaktande av det fina Rönninge och det tråkiga Salem år efter år får fortgå är ju bara ett tecken på att Sverige är ett synnerligen knäppt land."

och:

"Jag lägger hellre mina skattekronor på försvaret, vård, skola och omsorg..."

Med tanke på din insikt i denna fråga så tycker jag det är konstigt att du är moderat. Ditt parti är nämligen högst delaktigt till att ha gjort Sverige till ett sånt knäppt land.

Åtskilliga miljoner som idag går åt till att försörja hundratusentals invandrade ekonomiska lycksökare samt till polisiära insatser för att skydda sverigevänner från vänsterextremister skulle istället kunna gå till just försvaret, vården, skolan och omsorgen.

Frågan är om du inte har valt fel parti?

Mvh