2008/12/09

DET VAR EN GÅNG...

Vem som ser knäppast ut? Avgör själv... Men jag förstår att söta Maria håller sig i bakgrunden

...tre partier som på söndagen sade sig vilja bli en skapelse kallade "De rödgröna". Allt syntes vara frid och fröjd, ett alternativ till det starkt sammansvetsade laget som man utmanar. En dag hann gå, sedan var alternativet ett minne blott. Den rödaste av de röda i det rödgröna laget, han som är mer än vinröd, Lars Ohly har redan idag stora problem med att få med sig sitt parti.

Rädisan Mona Sahlin, röd utanpå men vit och färglös på insidan, har haft och fortsätter att ha sina duster med de olika fraktionerna i sitt parti om vilken väg man skall välja. Just nu kör Mona runt i en rondell med sin oskattade bil, med tre gapande barn i baksätet som inte går ihop och helst av allt skulle omhändertas av socialtjänsten och placeras i olika familjer då mor Mona dessvärre är olämplig i sin roll att leda familjen. När mamma Mona väl bestämt sig för att blinka och ta sig ur rondellen kommer hon tvingas av den mest gapiga ungen, lille Lars som under färden sitter och visar fingret åt alla som inte tycker som han, att svänga vänster. Denna väg är en återvändsgränd...

Man har skapat ett lag där nästan hälften av sympatisörerna i de tre grupperingarna uttrycker stark skepsis inför påhittet att gå i armkrok. Med ett sådant sviktande stöd blir inte arbetet lättare att jämka ihop gänget inför 2010. Själv skulle jag kunna drömma mardrömmar om Lars Ångström som försvarsminister eller Lars Ohly som finansminister... Ingen vet vad som väntar, annat än att socialdemokratin tvingas acceptera att regera med ett parti som vill ur EU, ett som högst motvilligt förstått att EU är bra för Sverige och dessa två partier vill dessutom slakta försvaret...

Det som är en mardröm för mig om natten nu, är måhända hela landets mardröm 2010. Vakna Svensson!

Länkar: AB1, AB2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, DN3, DN4

2 kommentarer:

Winston sa...

Vakna!
Den rödgröna framgången bygger på den Svenska skolans låga utbildningsnivå och kvalitet. Denna ofrivilliga strategi av sossarna, kan innebära en förankring av rödgröna i riksdagen.
Åtgärden mot detta skräckscenario är att följsamt instifta antidysfunktionellterrorism lagar. Demokratin måste försvaras.
Antingen är man med oss mot dysfuntionellterrorism eller mot demokrati.Rödgrön aktivitet är samhälsstörtande och bör förbjudas. Demokratin måste återvinnas varje dag.
FRA-skall användas i demokratins anda.
MVH Henrik Winston VII JR

Morfar Lasse sa...

God morgon Du blåögde fotbollsvän,

försök att se den uppblossande debatten med med klara ögon.

Det första är, att det fanns även skillnader i alliansens inledande diskusioner. För lite hit eller för mycket dit.

Det andra är, att de "fria pressen" ser som sin huvuduppgift att påvisa skillnaderna. De bas frågor som aktörerna är ense om, är inte lika intressanta.

Ge oppositionen lite tid, att som havet med sand och salt vatten slipa bort de vassa hörnen. Enigheten finns redan idag om en majoritet huvudfrågor. Där den viktigaste är omsorgen om den enkle medborgaren, samt av prioritéring av det enskilda ägandet.