2008/12/14

INGEN LUCKA 13 - MEN EN SÖNDAG MED BLANDADE KÄNSLOR...


På de flest hotell saknas rum nummer 13 eller våning 13, och på de flesta flygningar är det ju fysiskt omöjligt att sätta sig på rad 13. Siffran 13 är att betrakta som oturens nummer, även om 14 verkar vara den mitt oturstal. Men av hänsyn till alla skrockfulla så struntade jag i lucka 13 igår, även om ett visst mått av brist på inspiration kan vara en orsak...

Jag har helt tappat inspirationen, glöden och jag vet inte varför. Kan det vara julstressen, kan det vara det att jag så här inför jul inte vill vara elak eller beror det på att jag får lägga så mycket energi på konflikter jag inte vill ta? Tungt känns det, tungt värre... och att det kommer någon lucka 14, 15, 16... är osäkert.

Lite bättre till mods kände man sig förvisso när man ögnade igenom SvD:s nätupplaga denna tråkiga tredje advent. Avståndet mellan alliansen och det rödgröna härket minskar, och trenden är tydlig. Folk vet att om man röstar på Mona så får man ett gäng extremister i olika skepnader på köpet, en stalinist som Ohly eller en bakåtsträvare som Peter Eriksson, och simsalabim så kommer snart dagen 7% i skillnad vara 5%, 3% och ikapp.

Eftersom som socialdemokratin inom sina led rymmer olika falanger, från de som är att likna vid Vänsterpartiet Light till Folkpartiet Light, så är det ju ofrånkomligt att det blir splittring och tandagnisslan när Mona först vill samarbeta endast åt mitten, för att sedan ta "de oansvariga vänsterpartisterna" i hand när stormen på vänsterflygen börja segla upp. Och när vänsterflygeln är nöjd så börjar det gnällas i de mer mittenorienterade leden som inte vill förknippas med ett parti som hyllar kommunismen på Kuba... Det blir inte lättare framöver.

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, AB

3 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Du kan ju inte sluta halvvägs nu när jag börjat se fram emot dina lucköppningar.

Annars har du ju KF att skriva om i morgon och på julaftons morgon förväntar jag mig att få läsa om någon Klantonsonsk jul; nu när du trissat upp förväntningar om att kaos följer i era fotspår ;)

Tokmoderaten sa...

Jag skall försöka hitta inspiration, Mattias...

Men eftersom jag skall jobba inatt kan jag inte dricka mig till den...

Echmech sa...

[spekulering]
KD klarar sig över spärren nästa val = alliansvinst med stöd från SD.
KD åker ut = tight race mellan de rödgröna och den nya högerfyrklövern M-FP-C-SD
[/spekuleringar]

Själv kommer jag rösta PP. :D Kontrollsamhället måste stävjas.