2009/12/07

"DANSKJÄVLAR!"Citatet ovan är närmast odödligt, och allas vår Ernst-Hugo var den ärliga mannen som satte ord på alla de känslor vi har inför vårt lilla grannland i söder. Just nu ligger det nära till hands att ta till kraftord igen om Danmark och danskarna, nu börjar de kräva saker av oss som vi vunnit genom svenskt blod i krig och genom att "piska" danskarna i slag efter slag.

Ivrigt påhejade av det Danska Folkepartiet så kommer nu den danska regeringen att undersöka möjligheten att få tillbaka såväl drottning Margaretas brudklänning och den löjliga men uråldriga lagboken "Jyske lov". Svaret från svensk sida måste bli ett resolut "stick och brinn!", för ger man dansken detta kommer de snart att börja kräva Skåne, Halland och Blekinge åter.
"Jyske lov", vilket jäkla namn förresten. Först trodde jag att det handlade om ett skollov då danskarna fick ledigt för att vallfärda till Jysk, men så var det visst inte i landet där man måste vara med i Mensa för att fatta det mest basala räknesystemet. Förvisso kan man väl förhandla även med "danskjävlar" i mina ögon och skulle Danmark, utskitet av kalk och vatten, kunna acceptera de fyra modesta krav som jag anser man bör kunna ställa på det lilla landet så kan vi väl ändå visa att vi svenskar innerst inne är vänliga och generösa.

1. Att danskarna håller munnen och lägger ifrån sig pennorna när vi i Köpenhamnsmötets anda återstartar de tvenne reaktorerna i Barsebäck igen. Inget gnäll, bara acceptans...
2. Att Bornholm återbördas till Sverige, landet hugget ur granit, i enlighet med freden i Roskilde anno 1658.
3. Att alla inkomster från den danska öltillverkningen överförs till Sverige för att kunna kompensera vår bryggerinäring och ge våra producenter ekonomiska resurser att brygga godare öl. Att sedan estnisk öl är längt bättre än både dansk och svensk öl är en helt annan sak...
4. Att närhelst isen ligger tunn på Stora Bält erbjuda den svenska arméns 8 lätta manöverbataljoner möjlighet att öva övergång av fruset vattendrag i båda riktningar.

Ställer danskjävlarna upp på detta, så låt gå och låt de då få sin uppenbart livsviktiga lilla löjliga lagbok åter. I annat fall, kan de knipa för tid och evighet - det vi vunnit genom vår militära överlägsenhet tillhör oss, här och nu - då och för alltid. Med plutonium tvingar vi dansken på knä...

Länk: SvD

3 kommentarer:

Hemlige sa...

I sammanhanget tycker jag det vore på plats att Sverige inte bara sa nej, utan gjorde det mycket tydligt också. Vi kunde ceremoniellt elda upp boken också.

Tokmoderaten sa...

En mycket bra idé som jag stöttar fullt ut!

Lilli sa...

Borde du inte byta parti, din storsvenske skåpsnationalist...?

Kan i och för sig förstå din ståndpunkt. Om Sverige skulle lämna tillbaka allt plundringsgods skulle Skokloster bara ha väggarna kvar... Den enda kultur ni svenskar kan framvisa är stråtrövarens!

Märkligt å andra sidan att du stödjer ett parti som är i full gång med att skänka bort det som i dag är Sverige - varför då inte också ge något till de rättmätiga ägarna, Tjeckien vill säkert fortfarande gärna ha sin kungakrona...