2009/12/17

FYLLE(S)VIN...?


Det finns faktiskt några få människor i umgängeskretsen som är mer tilltagna rent fysiskt än undertecknad. De flesta av dessa har jag någon gång druckit alkohol med, och det brukar nästan alltid vara trevligt. Några av dessa fläskberg har försökt att göra något åt sin form genom att snörpa åt magsäcken genom en så kallad "Gastric By-pass", ett effektivt sätt att gå ner i vikt genom - det kan jag intyga. Själv försöker jag gå ner i vikt genom en diet bestående av Angus-burgare och lökringar, nedsköljda med stora mängder öl, med en fördröjd effekt på viktminskningen...

Jag har alltså supit tillsammans med folk som snörpt åt magsäcken, och det har aldrig någonsin slutat med att någon av dessa har stått i och bankat på dörrar där damer gömmer sig, och där dörrbankaren endast har varit iklädda kalsonger och skjorta. Just den rollen, den antastande galningens roll brukar jag prenumerera på - och min mage är inte snörpt. Mitt beteende har alltså ingenting att göra med en eventuell operation av den översta delen av matsmältningskedjan, snarare handlar det om sexuell frustration och ett ego som bara poppar upp när jag är full, en känsla av att jag faktiskt duger som jag är - till och med för kopulering.

Efter sosseriets uppenbarligen trevliga och härliga julfest så var det uppenbarligen en av de folkvalda som hamnade i samma tillstånd som jag brukar hamna i. Rund under fötterna och med en snurrande skalle skulle han bara "doppa i grytan" för att kvällen skulle bli fulländad. Eftersom det kan bli så att vettet går ut där spriten går in så tänker jag inte klanka på honom för att han uppenbarligen är sexuellt svältfödd eller bara ensam. Jag kan till och med känna lite sympati för den folkvalde sossen, för så ser min tillvaro också ut till och från...

Om jag skall klanka på något så är det väl bortförklaringen om det där med magoperation. Stå upp som en man, erkänn att du blir pilsk inför synen av tilltalande grisfötter eller en griljerad och härliga skinka som bara ligger där och retas. Oavsett hur mycket man opererat sin buk så är det ingenting som omvandlar alkoholen till galenskap. Hitta inte på undanflykter, du blev bara den där stenåldersmannen som vi alla kan bli om inte någon bitter kärring till flickvän eller fru sitter och glor med en arg blick medan man njuter av livet.

Den här stackars riksdagsmannen, diversearbetare när inte folket har valt honom, har nu fått se sitt tilltag uppmärksammas i Politikerblogg och gammelmedia. Och som inte det vore eländigt nog så har den där gruppledaren som kanske inte beter sig som en stenåldersman men som definitivt ser ut som en haft ett allvarligt samtal med den frustrerade sossen. Usch, vad jobbigt... Tänk att man inte skall kunna få supa till ordentligt på en julfest i riksdagen. Tänk på det alla ni som nu sitter och sörjer över ett halvdåligt resultat i ett moderat provval - ni har fortfarande chansen att supa och "uppvakta" kvinnor på det där spontana sättet som bara en full man klarar av utan att mediadrevet går igång. Skall man sitta i riksdagen skall man vara felfri, man skall torr som fnöske och ingenting skall media hittar med sina förstoringsglas, så är det ju bara.

Så ibland kan en förlust faktiskt vara en vinst, tänk på det... Själv sitter jag å grubblar på vems dörr det bankades. Var det Veronica Palms tro?

Länkar: SvD, AB, Expr1, Expr2, Expr3

2 kommentarer:

Simplicio sa...

"Min förmåga att möta människor är min styrka" uppger den aktuelle riksdagsmannen på sin hemsida.

Det är inte utan att man undrar vilka hans svagheter är...

http://www.s-info.se/page/about.asp?id=210

A och O sa...

Du och andra klandrar, ironiserar och gottar er i Per Svedbergs olycka.

När ska solidariteten med de ca 10 % som inte klarar att hantera alkohol få större betydelse än vår rätt att ta ett järn?

Alkoholpolitik är inte bara något för riksdagen. Alkoholpolitik bedrivs av varje vuxen medborgare. Om du verkligen vill göra något åt alkoholens destruktiva verkan finns fyra enkla förhållningsregler:

1. Drick aldrig alkohol när barn/ungdomar under 20 år är närvarande.
2. Drick aldrig så mycket att du blir påverkad. Om du känner dig det minsta berusad, sluta direkt att dricka.
3. Ge en positiv kommentar till varje person du möter som inte dricker alkohol.
4. Fråga aldrig varför någon avstår från alkohol. Det är lika dumt som att fråga varför någon inte knarkar.

* Ungefär 80% av alla våldsbrott som begås i Sverige är alkoholrelaterade.
* Cirka 200 000 barn växer upp med alkoholiserade föräldrar.
* Mellan 5.000 och 7.000 svenskar dör varje år på grund av sjukdomar eller skador som har samband med alkoholdrickande. Dödligheten har ökat mest bland unga storkonsumenter.
* 20-30 procent av alla som dödas i trafiken har alkohol i blodet.
* Åtta av tio som drunknar har alkohol i blodet.
* Mer än 10.000 vårdplatser inom socialtjänst och sjukvård används för alkoholvård.
* Omkring en femtedel av alla patienter som tas in i akutsjukvården har alkoholproblem. * Inom den psykiatriska sjukvården är andelen alkoholfall omkring 40 procent.