2009/12/06

STÖTTA NORDKOREAS EXPORT!


Men vad är det här egentligen? Varför i hela himmelska fridens namn vill man stoppa import och försäljning av nordkoreanska högkvalitetsjeans? Ser man på Paul U Bergström något sjukt nöje i att sparka på ett litet, ensamt och missförstått land som ingen tycker om?

Nej, jag har inte fått några varma känslor för den Demokratiska folkrepubliken Korea - alls icke. Men det är med en svårtolkad fascination jag sitter och betraktar världens mest absurda kommunistiska samhällsbygge så här lite på avstånd. Var det inte så här Ohlys drömvärld såg ut när han var som mest kommunist i början på 80-talet? Och är de nordkoreanska motorvägarna inte en våt dröm för Peter Eriksson och Maria Wetterstrand? Det enda bra med Norkorea i mina ögon är att de fattar det där med hur man anpassar sitt försvar och försvarsbudgeten efter alla tänkbara hotbilder...

Nu exporterar Nordkorea egna jeans, NOKO Jeans, och det tycker jag är bra. Det är väl bra mycket bättre att man gör dessa fredliga, men ack så imperialistiska klädpersedlar än att man lägger ner energi på att göra piratkopior på andra jeans - varumärkesskyddade jeans? Och ser man till Nordkoreas andra stora exportvara, robotar och raketteknik, så är väl jeans mycket trevligare? Och vore det inte skönt för samvetet att man när man drar på sig sina moderiktiga NOKO-jeans verkligen känner att någon stackars kommunist-förslavad arbetare kan få något annat än gräs, grus och jord på matbordet.

Nordkorea har ju innan NOKO-trenden inleddes enbart exporterat livsfarliga vapen till livsfarliga länder. Pakistan och Iran är ju hängivna stamkunder hos Nordkoreas robot- och raketproducenter, och just Iran är väl ändå ett land som vi definitivt inte vill se som kärnvapenmakt alldeles oavsett var på den politiska kulörskalan vi befinner oss?

Förut var ju Israel det naturliga målet för framtida iranska kärnvapen-missiler, men nu kommer ett annat land och pockar på uppmärksamhet. Schweiz, det kroniskt neutrala alplandet med världens bästa choklad hotas nu av Iran, och i förlängningen av nordkoreansk robotteknologi för att man hade den sällsynt dåliga smaken att rösta emot minareter i sitt land. Oavsett vad man tycker om denna folkomröstning, jag gillar inte inskränktheten alls, så är det bara att acceptera den demokratiska process som lett fram till schweizarnas dumheter. Allt blir inte alltid rätt, det viktiga är att man gjort rätt... Ayatollohorna fick naturligtvis spader och nu hotas det lilla landet i bergen av alla möjliga tänkbara och omöjliga elakheter från Teheran. Det är ju nästan så att man kan se iranska Taepodong 2-kopior ramla ner över Geneve, Zürich, Lausanne, Bern och andra estetiskt tilltalande men minaretsfria schweiziska städer...

Skydda Schweiz, Stå upp för de demokratiska spelreglerna - köp NOKO-jeans!

Länkar: DN, SvD, AB

1 kommentar:

Jolalus sa...

Av dom reaktioner i media och i Schweiz som nu hörs så verkar motståndet mot minaretbyggen och andra lallande grupper som piper om religionsfrihet och demokrati vara befogat. Det talas nu om en utbredd rädsla i Schweiz och Europa för våldsattacker och aggressiva reaktioner från Muslimska länder.

Hallå!

Borde detta inte vara en varningsklocka om att sätta ner foten ännu mer. Hur kommer det sig att den Muslimska världen alltid reagerar med aggressivitet när den anser sig diskriminerad och "kränkt"?

Demokrati och integration - jovisst, tjena.