2009/12/21

MAKE WAR, NOT LOVE!


En amerikansk befälhavare i Irak har hamnat i skottlinjen, och allt för att han tar sitt uppdrag på det allvar det förtjänar. Enligt amerikanska regler så skall nämligen soldater av kvinnligt kön skickas hem ifall de råkar bli gravida och uppenbarligen så är det många som tar denna chans att få resa till hemlandet. Falskspel om ni frågar mig, och det är väl bara att ta bort den kontraproduktiva regeln så lär det lösa sig på bästa tänkbara sätt - att soldaterna krigar istället för att knulla runt i ambitionen att bli på smällen...

General Cucolo, som han så passande heter, skickar nu sina växande kvinnliga soldater till krigsrätt, och om det nu är en amerikansk manlig soldat som använt stridspitten i fel miljö så får även han vandra med till skranket. På så vis hoppas generalen få stopp på det beteendemönster som gör att de kvinnliga soldaterna gäspar kroniskt och går omkring på de irakiska gatorna med en gångstil som gör att de ser ut som kvinnliga motsvarigheter till Zeb Macahan. Om nu kvinnorna har någon som helst moral så lämnar man sina manliga kollegor ifred och lägrar irakiska män istället. På så sätt så låter man ju de stackars männen i uniform slippa krigsrätt när de förletts till att befrukta en trånsjuk, förförisk och manipulerande kvinna.

Men är mannen då oskyldig? Ja, en man i fält blir ofta sexuellt frustrerad och tappar de spärrar som borde få en att tänka till när lustarna slår till. Som värnpliktig på det numera nedlagda KA3 i Fårösund så hände det att man fick tillbringa en del av tjänsten vid färjeläget i samhället för att spana. Fårö på andra sidan sundet var ju skyddsområde, och inga utlänningar släpptes över och det skulle vi ibland se till. Man vandrade från bil till bil och tittade in, bad att få se legitimation på de som inte såg "svenska" ut - det var innan Centrum mot Rasism och DO hade satt klorna i Sverige. I den allt annat än estetiskt tilltalande uniformen m/59 och en AK4 över axeln så gick man upp och ner, och skall man vara uppriktig så gick man mest och eggade upp sig över de unga kvinnor och äldre flickor som då och då satt i bilarna i minimal klädsel på väg mot Sudersand. Det var värnplikten när den var som bäst, sannerligen var det så!

Jag fattar de amerikanska killarna i Irak som lider alla helvetets kval, men som inte har en chans i världen att bli gravida och hemskickade. Och när man lider behöver man njuta ibland, något som utnyttjas av de som tagit ett jobb som soldat men sedan fegar ur. Den enkla lösningen är ju att inte skicka några kvinnliga soldater till vare sig Irak eller Afghanistan, eller ännu bättre - strunta i att anställa kvinns överhuvudtaget. Att kriga och döda är en manlig uppgift sedan urminnes tider, och så kan det väl få vara även här och nu?

Länk: SvD

3 kommentarer:

patriarken sa...

Du har sååå rätt!

Wiseman sa...

Jag läste om just det här i helgen och försökte föreställa mig vilka ramaskrin det hade blivit i Sverige om något liknande kommit på tal här.

Patrick sa...

Killarna, och TJEJERNA i Irak...
Och sen är det väl inte konstigare än de företag i Sverige som undviker fertila kvinnor utan barn...?
En Moderat nationalsport, ju...