2009/12/08

TV4 vs BERNADOTTERNA...


I Aftonbladets pappersupplaga denna dag kan man läsa orsakerna till varför TV4 inte får en tillstymmelse till chans att få sända från sommarens rojalistiska höjdpunkt - bröllopet mellan kronprinsessan och den där grabben från Ockelbo...

Vem som helst som har följt TV4:s utveckling kan ju förstå varför Hans Majestät Konungen gör på detta viset. När TV4 fick möjlighet att under ett år sända från Nobelfestligheterna så blev det en usel produktion där all stil och all elegans försvann som med ett trollspö, och eftersom kungafamiljen år efter år "förlöjligats" av humorgänget i Hey Baberiba så är reaktionen än mer naturlig.

Själv tycker jag att just de inslagen i Hey Baberiba var bland det roligaste som faktiskt visats på TV4, och jag uppmanar härmed att slå tillbaka mot kungafamiljen med just humorn som vapen. Varför inte sända en produktion av Hey Baberiba-gängets tolkning av det storstilade bröllopet exakt samtidigt som SVT får alla våra rojalistiska ögon att tåras över det faktum att det blåa blodet hädanefter kommer att vara mer åt det lila hållet? Det om något skulle vara kult, humor och en härlig hämnd mot den där kungen som uppenbarligen är hyfsat långsint. Just hämnd tycker jag är speciellt kul...

Det här är min programidé, det är jag som kommit på den och om den blir verklighet förväntar jag mig royalty av den större klassen om nu David Hellenius och Peter Magnusson skulle få för sig att skapa TV-historia. Man kan få till en rätt absurd historia om man bara lägger ner sin själ, jag finns där om någon TV-mogul vill ha mina idéer.

Länkar: AB, SvD, SvD2, DN

5 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Kamrat Antonsson

Av inläggets karaktär så sluter jag mig till att av din eventuella karriär vid hovet nu endast återstår aska.

Vill på detta sätt inbjuda dig till alternativa festligheter samma dag under republikansk och revolutionär yra. Det kommer endast serveras vodka och Beluga-kaviar. Fri bordsplacering och fria molovs.

Mvh

Johan

Tokmoderaten sa...

Bäste Johan,

Det jag stör mig på, och som gör att jag gärna hånar bröllopet är ju att Victoria gifter sig med en bonddräng - en man av det s.k folket.

Hade hon däremot haft den goda smaken att para ihop sin betydligt snyggare lillasyster med en adipös underskötare och moderat bloggare så kunde jag vila på hanen...

Johan Westerholm sa...

Kamrat Antonsson

Anar jag ett stråk av försmådd Strinberginfluerad romantik? Jag tänker närmast på pjäsen Fröken Julie.

mvh

Johan

Unknown sa...

Vem bryr sig om vad du skriver. Förmätet, o barnsligt

Tokmoderaten sa...

Göran,
Vad tråkigt att du känner så...

Jag är faktiskt rojalismens främste tillskyndare, men såg i det här fallet en möjlighet att lansera en affärsidé som skulle kunna ge en fattig offentliganställd lite mer guldkant på tillvaron.

Barnsligt och förmätet förresten, det är väl två ledord som den här bloggen lever efter?