2009/12/10

MIGRÄN, ILLAMÅENDE, UPPGIVENHET...

Framtiden? Vilken jävla framtid?

Det är ju inte över förrän Kicki Danielsson sjunger, det finns ju faktiskt tid kvar till valdagen den 19 september. Men just de sifferkombinationer SCB idag släpper visar med all tänkbar tydlighet att valstrategerna och de skarpa hjärnorna inom mitt eget parti borde ta sig en rejäl funderare på om hur man skall vända på det här, för SCB visar att det inte alls går bra för oss moderater...

"Det är ju bara en opinionsundersökning" kanske den glade optimisten undslipper sig, men SCB är en helt annan sak än NOVUS, SKOP, Demoskop och United Minds - SCB är den undersökningen man kan lita på eftersom de frågar så många, många fler. SCB är ett flaggskepp medan de andra är små optimistjollar på det gungande opinionshavet. Just därför började jag att må fysiskt illa och känna myrkrypningarna ta över mitt späda lekamen, och jag som redan från början faktiskt är pessimist. Och nu kommer jag få plågas av att läsa de skadeglada sossebloggarna medan tårarna rinner ner för min kind, som jag kommer att få lida...

Att vara pessimist är att måla fan på vägen för att inte klappa igenom totalt ifall det går åt helvete, medan man som optimist har ett hårt fall i ett betonggolv framför sig när den obehagliga sanningen uppdagas. Innerst inne hoppas jag att det här går att vända men man kan ju börja misströsta för mindre. I dessa dagar då media skriva spaltmil om en sjukförsäkringsreform som alla dömer ut innan den ens har fått visa sig i verkliga livet, när det mesta känns som motvind och snålblåst så sitter jag framför text-TV:n och läser Sören Holmbergs profetia om att "det block som leder i den här SCB-mätningen har tidigare i 10 fall av 11 också lett efter valet"... Jag undrar ifall den skäggiga farbrorn har fått pengar av sosseriet för att strö salt i mina redan öppna sår? Och ungdomen, ja dom verkar sky oss som pesten. IPRED? FRA, någon?

Medan många av mina partivänner idag antingen är i extas efter stora framgångar i våra provval eller på gränsen till ett LPT-omhänderatagande som en effekt av ett resultat som inte gick som de hade hoppats så sitter jag och funderar på om man skall lägga sig ner och dö redan idag eller skall man vänta till i morgon? ... "har tidigare i 10 fall av 11 också lett efter valet" ! Sug på den Schlingmann, smakar det inte lite unket? Hur vänder vi på detta - Du och jag? Ibrahim Baylan har nog denna dag både råg i ryggen och säd i brallan av upphetsning.

Men så tänker jag efter, lägga sig ner och dö - det är för mesar. Så länge det finns hopp så finns det möjlighet att leva lite till. Men för att vända på det här så krävs det att våra valstrateger under ledning av Schlingmann börjar fundera på hur man vänder på det här och ger oss gräsrötter framtidstron åter. I dag körde SCB nämligen över oss med en gigantisk gräsklippare, och det är bara med en "sjukdomsinsikt" om varför det ser ut som det gör vi kan börja tillfriskna i god tid innan valdagen. Vi behöver ett botemedel här och nu!

Länkar: SvD1, SvD2, DN1, DN2, AB, Expr1, Expr2, Expr3, Min terapeut, Cyklopen, Röding K

7 kommentarer:

Unknown sa...

Om ni slutar att försöka vara socialliberaler och vara så j--la PK. Sätt ner fötterna och försök att vara ett någotsånär konservativt parti.
Det är inte bara ungdomen som hatar FRA och ipred själv är jag 61 och har röstat moderat i alla år MEN nästa är blir det ett annat parti som får min röst.
Jag vet att det är mängder av likasinnade som gör samma val.
De flesta ser det nog som en "taskspark" på er för att ni skall vakna upp och se verkligheten.

Johan Westerholm sa...

Hr Antonsson

Naturligtvis kan jag se på siffrorna med en viss optimism, men jag kan kanske mildra din djupa ångest med att den absolut viktigaset opinionsundersökningen äger rum den 19 september 2010.

Intill dess, en lång valrörelse där fler av oss redan tagit av sig handskarna. Och som detta antyder, den kommer inte vara utan fight.

Slutligen: Blod torkar fortare än tårar.

Mvh

Johan

Tokmoderaten sa...

Herc, kan bara nicka instämmande.

Johan: Tack!

Mattias Lönnqvist sa...

Men för i H-E Fredrik, du kan ju inte ge upp nu. I valet 2006 bestämde sig 58 % av väljarna för vilket parti de skulle välja under valrörelsen.

Om -- och jag betonar om -- SCB:s resultat skulle vara korrekt, dvs att det verkligen finns en grönröd majoritet bland väljarna just, så säger det ingenting om valet.

Det parti som tror att det är klart redan nu har redan förlorat; och det gäller även allianspartierna och de val där vi har övertaget (dvs kommunfullmäktigevalet i Sundbyberg och Landstingsvalet).

Vi kan inte -- och ska inte -- göra annat än att köra in i kaklet. Du har ett ansvar för att moderaterna och alliansen gör en bra valrörelse i Sundbyberg, precis som jag har ett ansvar för att Folkpartiet gör detsamma.

Dessutom har du ju ett ansvar för att Erika har en bra personvalskampanj i riksdagsvalet.

Glöm heller aldrig att du och jag tillhör två av de fyra partier i Sundbyberg som respekterar demokratin. Då måste vi också respektera väljarnas rätt att få ett korrekt faktaunderlag att rösta utifrån det.

Tokmoderaten sa...

Tack Mattias, det där var det jag behövde höra just nu!

Men man blir ju så less på att folket inte fattar vad vi vill och varför... ;-)

Lennart Nilsson sa...

men tänk om Maria W skulle få för sig att slå ihop sig med de borgerliga, då har vi majoritet nu och i tio fall av elva så...
Alltså nu gäller det att charma den grönsakstokiga donnan så stt hon inser att en djurgårdare aldrig kan bli en bra finansminister och att Mona trivs bäst hemma i radhuset i Duvnäs-Utskog.
Kan du inte skriva ett inlägg om hur snygg, smart, rolig och snygg hon är? Fredrik, det är vår enda chans...

Tobbe Rosén sa...

Hej Fredrik,
Deppa inte ihop. Vilka är det som svarar de tidpunkter SCB ringer? Av de som svarar och hör att det är SCB och fortfarande inte lagt på luren, vilka är det?

Tänk dig själv Mona nu när hon känner segervittring, hur smarta och självgoda grodor kommer att ploppa ur den Salivska munnen?