2009/12/28

McDONALDSREKLAM I UNDERVISNINGEN ? KULTURSKYMNING...!


Man vill ju bara sjunka genom jorden, smälta samman med magman och försvinna från den dimensionen man nu lever i när man läser sådana nyheter jag nyss ha läst. Uppenbarligen har så den fruktansvärde Ronald McDonald nästlat sig in i skolboksvärlden, och helt utan skam i kroppen fått med en massa reklam för den undermåliga fast-foodkedjan i små häften som nu används av lättmanipulerade och godtrogna svenska skolbarn för att lära sig engelska.

Det handlar om McDrive, det handlar om Cheeseburgare och Big Mac:s invävt i texter på det engelska språket - och man vill ju bara kräkas. Vad är det för cyniska odjur som gör så här mot våra barn? Förstår man inte vad effekten av vad detta terrorangrepp på skolbarnens intellekt kan resultera i - att horder av skolbarn tränger sig in i McDonalds ny-stylade restauranger för att försöka praktisera sina nyvunna engelska kunskaper på ett praktiskt plan...? Så här blir det när man blandar in de fria marknadskrafterna i skolundervisningen, man leder folket åt helt fel håll.

Självklart måste detta rättas till, och skolbarnen snabbt avprogrammeras. Det måste åligga Skolverket att så snabbt som möjligt se till att den vidriga McDonalds-sörjan utplånas i gigantiska bokbål och ny skolitteratur omedelbart trycks. Det är inte försent ännu, vi kan vända på den här tragedin om vi bara gör om och gör rätt.

I de nya skolböckerna måste de tydligt framkomma att det är smutsigt att äta en Big Mac när det finns en saftig, härlig Whopper att hitta om man bara letar litegrann. I kursplanerna måste fokus läggas på att få ungarna att dyrka det som på Burger King kallas för en "Angus", men som i min värld kallas "Guds gåva till mänskligheten!" och förakta det lilla stekta köttstycket som föreställer föda på McDonalds.

Man kan snabbt väva in temat med bra mat i många andra skolämnen: "Vad händer i tarmarna när man trycker i sig nio välsmakande lökringar?" hör ju till biologin och "Var någonstans öppnades världens första Burger King-restaurang?" kan man ju lätt trycka in i historieböckerna... I kemin kan man analysera dipp-såser och frityrfett, och under geografilektionerna snabbt gå igenom var någonstans i landet man kan hitta Burger King nuförtiden. På matematiken kan man också räkna ut vad det kostar för en fyrbarnsfamilj att nå Nirvana genom en väl sammansatt måltid vid Erikslund i Västerås - och svaret är 338 kronor...

Det handlar bara om att göra om och göra rätt så skall det här nog kunna bli bra till slut.

Länkar: SvD

1 kommentar:

chefsingenjören sa...

Mera svenska burgare till svenskarna!

Guds gåva till mänskligheten var Max dunderburgare med köttfärschilisås på. Munnen sade Ja, Ja men blodkärlen skrek på nåd... Tyvärr så har jag glömt bort namnet och den föll ur menyn sisådär 2004.

Nyttig Maxinformation finns att läsa här:

https://www.flashback.info/archive/index.php/t-771234.html

För övrigt har Max även den bästa reklamen...

http://www.youtube.com/watch?v=U87H3EEEfJE