2010/05/04

DATORBEROENDE POLITIKER OMHÄNDERTAS


En 37-årig bloggare utanför Norrtälje som har struntat i sitt arbete i tre år omhändertas enligt lagen om vård av Nätrötter. Orsaken är att mannen är datorberoende, skriver bloggen Tokmoderaten.

Beslutet om tvångsvården fattades av förvaltningsrätten i Stockholm sedan det konstaterats att mannen har haft ogiltig mental frånvaro från arbetet sedan hösten 2006. Han har isolerat sig och har enligt bloggen hotat med att "döda sin blogg" om han måste ta sitt arbete på allvar och därmed skulle bryta sitt beroende.

Sommaren 2009 fick kollegorna stöd av en socialdemokratisk partiombudsman. Men senare visade det sig att mannen trots stödet varken lyckades komma tillbaka till arbetet mentalt eller ta del av en avprogrammering. Fallet gick sedan till förvaltningsrätten efter en begäran från socialdemokraternas VU.

Länkar: SvD, DN

7 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

Haha Fredrik, den var lite kul. Hoppas vederbörande har humor. Men antar det.

Själv är jag 27.

Krassman sa...

@Antonsson
Du måste fått något om bakfoten i detta ärende. Hotet mot bloggen har aldrig klarlaggts vilket skulle kunna leda till åtal om förtal om du inte omvärderar din text.

Likaså har stödet varit kopplat till stark medecinering under perioder vilket du helt utelämnar.

Unknown sa...

För det första, detta stämmer inte. Läs artikeln, det handlar om en 16 åring och det nämns inget om något parti alls.

Men haha, ser inte poängen i att försöka svartmåla någon på grund av hans ideologiska bakgrund.

Att påstå att socialdemokrater skulle vara mer "databeroende" än moderater är ju bara puckat. Som att påtså att Folkpartier har mer alkoholister än resten av partierna.

Smutskastning hör inte hemma inom politiken, blogga om något annat som du är med lämplig för.

Tokmoderaten sa...

Snyggus... Stackare! Humor är svårt, och att detta var satir sprang helt förbi din blick.

Nu är det så att jag är hyfsat god vän med bloggkollegan som jag häcklar - men det kunde ju inte du veta. Så smutskastning är det inte, snarare ett uttryck för "att den man älskar agar man!"

Att sedan sossar är mer databeroende än moderater har jag aldrig påstått, jag skulle nog behöva tvångsomhändertas jag också till och från.

Mary X Jensen sa...

Fredrik - bäst att du taggar med en Humoretikett...

kimpa sa...

Hej Fredrik
Smutskastning finns inom politiken och har alltid funnits, något som snyggus glömt och inte ser bakom sina skygglappar. tycker de var en rolig bloggpost om datorberoende.

Mattias Lönnqvist sa...

Kanske ett fall av projicering? ;)

Kul var det i vilket fall.