2010/05/26

SLUT PÅ STEN I GLASHUSET...?

Mannen på bilden har inget annat än partifärgen gemensamt med den utmålade fuskaren. Den här mannen underlättade bara för folk genom att stoppa ner rätt valsedel i valkuverten...

Hela vintern, halva våren har de funnits där för att strö salt i våra sår - vänsterbloggarna i NetRoots. Varenda gång något skumt eller mysko har dykt upp i ett moderat provval eller i en nomineringsprocess så har de plockat fram tangentborden för att misstänkliggöra allt och alla som har med Moderaterna att göra. "Ett parti fullt av fuskare" är en bra sammanfattning av hur NetRoots har spunnit på arbetet med att jobba fram våra valsedlar...

Visst, det har funnits skit att kasta på vissa av våra företrädare och utan att vara för kritisk mot mina egna kan jag konstatera att det uppenbarligen har funnits några rötägg som låtit ambitionen att klättra på valsedlarna ta överhanden mot etik och moral. Men att därmed klassa hela Moderaterna för ett fuskbygge är ett lågvattenmärke även för politiska motståndare.

Den här kvällen kommer helt andra nyheter men med samma innebörd men med ett annat parti som frö för nyheten. Den här kvällen så låter media oss veta att gänget som kastade massor med stenar över moderaterna förmodligen har samma problem internt - ett problem där karriärkåta människor tassar omkring i det moraliska gränslandet för att stärka sina egna positioner.

Det skulle vara lätt för mig att redan nu dra mina förhastade slutsatser och skrika högt om "Fuskare!" men det gör jag inte. Att ta till sådana kraftuttryck som "Hycklare!" kanske också skulle kunna vara möjligt, men inte av mig - inte här och nu. Att klassa hela partiet som ett gäng antidemokrater som manipulerar de demokratiska processerna finns inte alls i min sinnesvärld även om det inte låter orimligt att lyfta just det argumentet den här kvällen.

Det finns mycket jag skulle kunna skriva, men jag vilar på hanen - väl medveten om att det minsann inte är så mysigt att kasta stora stenar i ett glashus. Det finns andra, med en annan politisk kulör, som hädanefter borde ta och tänka till på samma sätt innan man kastar sina stenar.

De röda stenarna bör rimligtvis ha tagit slut den här kvällen i och med de nyheter om misstänkt socialdemokratiskt valfusk som släpats fram i öppen dager av media. Kan det vara så att vi alla är lika goda kålsupare oavsett vilka bilder man än må försöka kladda ner oss med från det röda gänget...?

Länkar: SvD, Expr

1 kommentar:

Peter Andersson sa...

Oj oj oj. På hugget? Skriver annat först. Fuskare har inget att hämta i vårt parti.

Däremot verkar det (ska kolla mer) som att det handlar om en räkning av antalet nominerande föreningar. Som förhållande vis väl insatt i ämnet kan jag säga att det är fel att vi har några exakta räkningar av det. Ett antal parametrar ska balanseras.

Om S-kandidaten har fuskat är det förstås helt enkelt fusk. Självklart! MEn om en nomineringsprocess i Stockholms Arbetarekommun har gått vidare i nästa led och det finns ett förtroendekapital för kandidaten så är det väl i sig inte "fusk". Omvänt: det är inte självklart att man blir val även om det finns många nominerande föreningar...

P

p