2010/05/22

TVÅ TOKIGA TROLLKARLARS TOMMA TRAMS


Det tog bara någon dag innan de politiska falskspelarna i sosseriet försökte utnyttja de meningsskiljaktigheter som finns om Försvarets framtid i regeringen. När Folkpartiet utåt sätt anammar en politik som känns härligt gammel-moderat och när mitt parti Moderaterna har gått vilse i frågan så stövlar de två politiska trollkarlarna Anders Karlsson och Björn von Sydow in som två elefanter i en porslinsbutik. Utan någon som helst skam i kroppen öppnas en dammlucka av stolligheter där själva kärnan i tomtarnas retorik är att Folkpartiet och sossarna egentligen tycker samma sak om försvaret av Sverige.

Det krävs två politiska falskspelare av rang för att lyckas kläcka ur sig sådant när Folkpartiets gedigna funderingar skulle innebära att Försvaret skulle behöva 50 miljarder kronor mer på en period av 10 år. Sosse-trollkarlarna själva kan ju inte vara omedvetna om att det faktum att deras partiledning har låtit de försvarsfientliga samarbetspartierna diktera vad SAP skall tycka i just den här frågan faktiskt innebär att man på 5 år avser sno 10 miljarder kronor av försvarsbudgeten. Med hänsyn tagen till logiskt tänkande kan man då se att skillnaden mellan det försvar folkpartiet vill se om 5 år och det sossarna kommer att göra, inte prata om, med samma grundsten i vår säkerhetspolitik är den lilla nätta summan av 35 miljarder kronor.

Det kan ju knappast bli mer absurt, men kanske är det inte förvånande att det är just den internt ifrågasatte ordföranden i Försvarsutskottet Anders Karlsson och mannen som gav potatisnäsan ett ansikte, Björn von Sydow som skickas fram för att försöka sig på ett trolleritrick i den högre skolan. Björn von Sydow var en av de minst dåliga socialdemokratiska försvarsministrarna under Persson-eran, och som dessutom har formulerat ett antal hyfsade inlägg om hur ett nationellt försvar kan återskapas även i vårt demilitariserade konungarike. Men inte ens von Sydow kan trolla med sin darriga knän, och hur han överhuvudtaget har mage att skriva under ett debattinlägg som låter påskina att det finns någon relevans för vad sosseriet tycker i försvarsfrågan längre är ju bara hyckleri.

Vad sedan Anders Karlsson har satt för avtryck i den säkerhets- och försvarspolitiska debatten kan ju gärna någon välunderrättad sosse meddela mig, varför inte deras enda försvarsbloggare av rang - Johan Westerholm - till exempel? Morgonens partsinlaga från det före detta statsbärande partiet är inget annat än kvalificerat trams, löjeväckande och om nu frågan inte hade varit så allvarlig, faktiskt skrattretande. Det är ett parti som skickar fram en föredetting och en som inte lyckats sätta något avtryck i debatten för att framstå som seriösa spelar falskspel och försöker sig på trollkonster. De intresserade i frågan vet att SAP egentligen har abdikerat i försvarsfrågor till förmån för Lars Ångström-doktrinen, en doktrin där försvaret helst skall vara lika ihåligt som en badboll...

Eftersom Björklund har varit med om att utforma det försvar vi nu är på väg mot så är det samtidigt svårt att ta hans ord på allvar - annat som ett underlag för vad Folkpartiets faktiskt vill se i nästa försvarsbelut. Gott så i sådana fall även om jag tycker att timingen är usel och att vi faktiskt kunde ha kört det här racet från 2006. Men det är faktiskt Folkpartiet som har haft mage att lyfta fram den enda vettiga försvarspolitik som något av de sju riksdagspartierna har presterat det senaste decenniet. Det är en önskedröm för mig som gärna ser ett starkt nationellt försvar hand i hand med en förmåga att verka överallt där FN eller våra vänner behöver stöd, en önskedröm jag inte vågar tro på tyvärr.

Just solidaritetstanken har ju försvunnit helt när SAP fått anpassa sig till de påstått solidariska försvarshatarna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Ut ur Afghanistan utan förnuft tycks vara temat på hur de grönröda vill hantera vår militära närvaro i norra Afghanistan. Medan våra underbetalda soldater faktiskt kämpar för att under ett FN-mandat göra vardagen bättre för Afghanistans folk så maler firma Ohly och Eriksson på om en snabb reträtt.

En avvecklad svensk insats där ett vacuum lämnas över för Talibaner och andra extremister att fylla ut så ligger von Sydow och Karlsson helt platt och väntar på vad Mona med bihang skall komma fram till. Det värsta i det här fallet är den retorik som används och där våra svenska soldater till och från inte bara skall behöva lida av en usel lön, utan också av att jämföras med mördare och galningar av herr Ohly.

I dag skrev två socialdemokratiska trollerikarlar en liten insändare på Svenskan, men ingen kan längre ta något som handlar om säkerhets- eller försvarspolitik och som har SAP som avsändare på allvar. Man hoppas folket går på trolleritricken, men i all sin uselhet lurar man inte ens en som vill tro på det som sägs eller skrivs. Det ni gör och det ni säger går inte hand i hand - inte ens på samma gata eller i samma kvarter. Ni sålde er trovärdighet till två små partier där pacifismen är en av grundstenarna - det är bara att gilla läget och vara tyst. Allt annat blir bara löjligt nämligen, precis som dagens debattartikel...

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, Tolgfors

Inga kommentarer: