2010/05/31

OM POLITISK ENÖGDHET OCH HANS LINDE (V)Ytterligare en reflektion i spåren av nattens vidriga händelser i vattnen utanför Gaza. Vad som var tänkt att bli en statusuppdatering på Facebook blev alldeles för långt och omfattande så det blev till att klippa och klistra till ett blogginlägg...

Vänsterpartiets Hans Linde om morgonens händelser: "Carl Bildt måste nu fördöma detta grova övergrepp, kräva att aktivisterna släpps och att man inleder förundersökning mot de ansvariga" ... så långt är jag helt med - under förutsättning att de gripna aktivisterna inte själva sysslat med våldsanvändning ombord på båtarna.

"Man krossar fredlig och folklig solidaritet med det grövsta av våld. Israels regering skriver med blod in sig i historieböckerna som en av vår tids värsta förbrytarregimer, de kan inte kallas för något annat än 'satans mördare'." skriver Hans Linde. En av vår tids värsta förbrytarregimer? Nyanserat? För även om fosforbomberna över Gaza eller nattens dräpande ombord på båtarna verkligen får Israel att framstå som ett land där våldet alltid blir övervåld så finns det väl andra länder som är betydligt värre än Israel...?

Vad skrev Linde när en nordkoreansk u-båt sänkte ett sydkoreanskt örlogsfartyg under rådande vapenvila? Vad skrev Linde när ett 50-tal sydkoreaner drunknade i stt sjunkande skepp? Hörde vi något om att Nordkorea, kommunistiskt och rött, var ett en av vår tids värsta förbrytarregimer och att Kim Jong-Il kunde klassas som satans mördare?

Näää... Inte av Linde, inte av Vänsterpartiet. Detta är den politiska enögdheten när den är som värst, detta är Vänsterpartiets olika grader i helvetet - där en demokrati kan vara värre än en diktatur...

Länkar: DN, SvD, SvD, AB

9 kommentarer:

Emil sa...

Kan en regim som mördar och förtrycker människor på det sätt som Israel gör betraktas som en demokrati? Hur mycket våld och terror kan accepteras enbart för att man har en majoritet av en befolkning bakom sig?

Tokmoderaten sa...

Israel är en demokrati, Emil, alldeles oavsett hur mycket skit det landet lyckas åstadkomma.

Det israeliska folket har tyvärr valt Nethanyahu och palestinierna i Gaza har ännu mer tyvärr valt Hamas. Svårt då att få till något som kan vara ett frö till fred...

thebluephotographer sa...

Du har ju rätt att kritisera honom...men varför kommenterar inte du Israels brott då? I det här fallet så är de förbrytare. Du vill vara Israel-vän och det är helt ok. Men om din vän dödar människor till höger och vänster, varför är du fortfarande vän med honom/henne? Vad säger det om dig?

Tokmoderaten sa...

Till den Blå fotografen!

Har du överhuvudtaget läst vad jag har skrivit under morgonen? Ser du inte min kritik mot Israels agerande så är du synsvag eller i värsta fall blind. Att jag sedan anser att Israel har rätt att existera som stat gör inte att jag kan acceptera de metoder man använder sig av i kampen mot terrorismen - metoder som gör att alla palestinier förödmjukas och straffas för att det finns extremister i Palestina som gärna spränger sig själv ombord på en buss.

Jag kan till och med se varför spiralen är djupt nedåtgående, Israel måste bli mer ödmjuka och fatta att dagens politik bara fostrar fler och fler extremister på andra sidan muren...

Enögdhet är aldrig en bra egenskap, och det var enbart därför jag lyfte Lindes uttalanden idag. Det Linde sade idag var ju i mångt och mycket mina åsikter i frågan, men så länge bara Israel och USA är dumma i Lindes värld kan jag ju inte ta karl'n på allvar.

ridinatt sa...

På de bilder som visats från bordandet av skeppen, som filmats av aktivisterna själva, och som sänts på turkiskt tv ser vi hur de första soldaterna som firas ned på båten direkt attackeras av aktivisterna - minst en av dem slår besinningslöst med ett järnrör på en soldat.

båten var full med turkiska islamister, som var redo för strid.

inledningsvis försökte soldaterna använda tårgas, men enligt uppgifter lyckades en aktivist sno ett vapen av en soldat och därefter öppna eld. då är det inte konstigt att de skjuter tillbaka.

så går det när naiva västerländska aktivister låter sig bli brickor i ett spel där islamistiska turkar utnyttjar en fredlig aktion för sina egna utrikespolitiska syften - att bryta ned den tidigare goda relationen mellan det sekulära turkiet och israel

det som kunde ha blivit en värdig aktion har nu förvanskats till ännu en politisk skärmytsling in mellanöstern

hade man inte samarbetat med dessa grupper hade säkert bordandet lett till att man använt sig av icke-våld, dvs låtit sig släpas etc. det hade ökat pressen på israel, och gett den som strävar för en fredlig lösning mer pr..

men det verkar som att vissa inte tyckte det var tillräckligt bra pr...så vad får vi nu? jo, ökad spänning och mer aggression på båda sidor

fredrikk16 sa...

Jag har lagt märke till din kritik mot Israel och det är bra att du fördömer attacken. Det borde även din partikamrat Niklas Wykman (MUF-ordförande) göra. Men istället beskriver han händelserna i medelhavet på följande sätt: "en seger för hela Gaza"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7217611.ab

Frågan är om ens en total pudel kan rädda Niklas Wykman nu. Det är en praktskandal som utspelar sig nu på hemmaplan. /Frekar06

Tokmoderaten sa...

Wykman lyckas dessvärre med bedriften att vara ännu lite mer enögd än Hans Linde i den här frågan. Ett sinnessvagt uttalande om du frågar mig, idioti!

Hampus Eckerman sa...

Det kan bero på att det antagligen var en mina som sänkte den sydkoreanska U-båten. I vilket fall ska det fallet upp till FN-säkerhetsråd där man ska diskutera sanktioner mot Nordkorea om de faktiskt låg bakom dådet.

Självklart betyder det att även Israel bör utsättas för sanktioner. Som du säger ska de behandlas lika.

http://newamericamedia.org/2010/05/did-an-american-mine-sink-the-south-korean-ship.php

Johannes Forsblom sa...

Hej Tokmoderaten!

HÄR FÖLJER EN DÅRES TANKAR FRÅN GATAN:

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Läs min artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html