2010/08/11

ATT SÄTTA EN SLANT PÅ SEGER...


Första av allt vill jag erkänna en sak. Jag är en usel spelare, varje satsad hundralapp är som att ge Gudryn Schyman sina slantar under Almedalsveckan, de går upp i rök. Men lik förbannat så gör jag så, och det är faktiskt en av förklaringarna till att det alltid ekar i plånboken och på kontot - drömmen om den stora vinsten finns ju alltid där...

Nuförtiden kan man ju dessutom sätta en slant eller flera för att vinna den stora vinsten på den ännu större vinsten, valsegern. Eller kan man det? Spelar jag på Alliansseger så blir jag i dagsläget inte speciellt rik, oavsett hur mycket jag än må satsa. Om jag däremot väljer att satsa på våra undermåliga men kändistäta motståndare i det rödrödgröna gänget så finns det ju möjligheter att kamma hem lite mer pengar. Kan det vara ett alternativ, eller kommer min ekonomiska desperation få mig att göra bort mig ännu mer i valrörelsen, underprestera i valstugan och på bloggen? Får man överhuvudtaget spela på "sin egen match" som valarbetare?

Där blev det lite jobbigt med tänkandet, men samtidigt så vinner jag ju aldrig på spel så om jag satsar några hundralappar på att Mona skall bli statsminister så borde ju Allians-segern vara spikad och klar från den dagen då jag lämnar in min bong. Allt kommer att gå som på räls, jag kan sitta nöjd och avspänd i "min" valstuga och samla navelludd medan jag ignorerar de som söker information om vad vi moderater står för och vill. På bloggen kan jag vara ännu mer tokig än i vanliga fall, för när väl pengarna gått från mig till Ladbrokes eller Unibet så finns det ingen återvändo - då är valsegern i hamn...

Valtaktiken är klar, ett spel och sedan likgiltighet och lättja. Tack Ladbrokes, Tack Unibet för att ni gav mig möjligheten att slösa ännu några av mina kronor på något som ändå aldrig genererar en vinst. Men den största vinsterna är faktiskt ännu viktigare - kärleken, känslorna, valvinsten!

Fotnot:

Ladbrokes odds Alliansseger: 1.80, Ladbrokes odds Mona-seger: 1.90*
Unibet odds Alliansseger: 1.65, Unibets odds Mona-seger: 2,00

* Ladbrokes flaggar för att sänka oddset på Alliansen till cirka 1.60 medan man höjer på Mona-seger till 2.30-2,40 nånstans. Motiveringen är skön... "- De senaste dagarna har vi inte haft något spel alls på de rödgröna. Det lutar åt att vi kommer att justera om oddsen senare i veckan."

Länk: Expr

Inga kommentarer: