2010/08/07

FYRA TOKMODERATA LÖFTEN TILL DE YNGRE


Trots att min kropp och min hjärna bevisligen är 42 år så känner jag mig ung i sinnet, som en adrenalinstinn MUF:are. Kroppen liknar väl förvisso en överårig Sune Mangs-kopia, men mentalt har jag stannat kvar på en sådan nivå att till och med MUF till och från känns som lite för etablerat och korrekt för en sån som mig. Kiss-å-bajshumorn lever vidare trots att ljusen inte längre får plats på den tårta som jag trycker i mig på någon nanosekund den 10 mars varje år...

Det var en gång så att jag också hade ett medlemsskap i MUF, och trots att min mentala utveckling sedan dess har exercerat med på stället marsch så känns den tiden som väldigt avlägsen. Det var då sosseriet var ett parti som alltid låg över 40% och ofta slickade den egna majoriteten i nacken, det var då när vi moderater inte hade en tanke på att faktiskt vi skulle kunna vara en rejäl utmanare till titeln att vara Sveriges största parti. I dag är sossarna ett parti som kämpar för att hålla sig över 30%, man är bara ett minne av de tider som flytt medan vi moderater har lätt att förtränga Bosse Lundgren-eran för drygt 8 år sedan då vi var hälften så stora som vi sägs vara i dag.

I dag träffas de 1500 mest besatta ungmoderaterna i det gamla sosse-fästet, den forna arbetarstaden Norrköping för att sparka igång sin egen valrörelse. Det krävs inte speciellt mycket fantasi för att förstå att de har rätt kul i en stad där man annars inte kan ha så kul. Mitt roligaste minne från Norrköping härstammar från aphägnet på Kolmården där två apor idkade sex på det mest avancerade jag någonsin sett. På Bråvalla, Norrköping och MUF:s valupptakt kommer nog liknande scener att utspela sig den kommande natten, när två MUF-are blir en...

En valupptakt hade ju knappast varit en valupptakt om inte den stora idolen, mentorn, förebilden - statsminister Fredrik Reinfeldt hade varit där för att tala till de troende och hängivna. I Louis de Geers kongress- och konferenscenter så talades det till de massor som skall se till att de yngsta av väljarna får upp ögonen för att det faktiskt är vi moderater i synnerhet och Alliansen i allmänhet som står för progressiviteten och framåtandan i det svenska samhällsbyggandet. Det andra laget kan ju fortfarande säga saker som låter bra om man inte tänker till, men deras grundidé är att backa tillbaka bandet och fortsätta att förvalta det man tycker var bäst.

Fredrik Reinfeldt hade fyra löften till landets ungdomar, förmedlade i talform till MUF:arna och genom väl valda mediakanaler till alla andra intresserade. "Notan för våra satsningar ska inte läggas på er, vi ska skapa fler jobb för unga, skolans kvalitet ska förbättras och vi ska trycka tillbaka konsekvenserna av våld, droger och brott" - så löd löftena som skall ge oss medvind i ungdomsgenerationen från den statsminister som skall slåss till sista sekunden för att bli återvald.

Gott så, jag skriver under på allt och tycker att vi med dessa löften är helt rätt ute. Väck med den av sossarna skapade flumskolan, mer lag och ordning, en satsning för att se till att de unga kommer i arbete och en ambition att låta varje generation ta sina egna kostnader. Men det känns ändå lite... tråkigt?

Därför har jag som den enmanstankesmedja jag är fyra andra löften till de yngre som rör sig i min omgivning, som besvärar mig på olika sätt och som både förgyller och förpestar min tillvaro. Det är löften som mer handlar om vad jag kan göra för ungdomarna, för en bättre framtid och en ljusare tillvaro.

1.) Jag kommer aldrig någonsin bidra till att någon ung får cigg eller pilsner genom min försorg. Ölen jag orkar kånka genom kassalinjen på Bolaget, Landsvägen behöver jag själv och cigaretter är inte bra för vare sig kropp eller själ...

2) Jag kommer inte att sluta ställa krav på de ungdomar som jobbar på McDonalds, Burger King eller Max. För att utvecklas i arbetslivet så krävs det att man klarar av att leverera enligt kundens önskemål och med ett leende på läpparna. Det är vid kassan eller grillbordet man får bekänna färg i arbetslivet. Rätt tid, rätt plats, rätt mat...

3) Jag kommer inte att sluta dräggla över de unga kvinnor i tonåren som vet hur man klär och för sig för att få en fet isterbuk att börja kippa efter andan samtidigt som blodtrycket rusar i höjden.

4) Jag kommer att fortsätta arbeta in till den sista sekunden för att se till att notan för våra satsningar ska inte läggas på ungdomarna och för att vi ska skapa fler jobb för unga. Jag skall fortsätta brinna för att skolans kvalitet ska förbättras och för att vi ska trycka tillbaka konsekvenserna av våld, droger och brott.

Det var mina vallöften till landets ungdomar, så har jag stakat ut min närmaste framtid i de yngre generationens sällskap. Symbios kallas det visst...?

Länk: SvD, DN,
Bloggar: Ekonomisten

2 kommentarer:

Alien Intervention sa...

"vi ska skapa fler jobb för unga" = högre offentliga utgifter. En stat kan bara skapa jobb genom att utöka den offentliga sektorn med folk som får sin lön från staten.
Allt annat är styr- och gödningsmedel men där den privata sektorn måste VÄLJA att nyanställa för att det skall bli ngt av det.

"skolans kvalitet ska förbättras"

= oh really, den har ni dratt så länge att den är tandlös. Skolan måste rivas helt och byggas om med individuella läroplaner.

Skolans nuvarande funktion gör ungarna dysfunktionella och SÄMRE än de var när de kom dit. Själv brände jag ned min skola 2 gånger under tiden jag gick där... fast det är väl vad moderaterna kallar för "konsekvenser av våld, droger och brott" snarare än konsekvenser av massiv dysfunktionalitet i en skola som blir så hatad att man inte finner nån annan lösning än att bränna skiten.

"och vi ska trycka tillbaka konsekvenserna av våld, droger och brott"

att behandla symptom är lönlöst, man måste ge sig på problemet, inte effekten av det. Att motarbeta konsekvenser är således något för sandlådan men ingenting en politiker bör pyssla med...

Att trycka tillbaks konsekvenserna av droger är lätt dock. Avkriminalisera bruket så blir vi av med de allra värsta konsekvenserna + att vi frigör medel så vi kan ta hand om de 7% som blir missbrukare och inte lägger en massa pengar på människor som inte behöver statlig inblandning.

Erik Thor sa...

Hur ställer ni er för andra varelser på planeten jorden, såsom minkarna? De kan ju inte höra era löften om sänkt skatt, men de kan känna av konsekvenserna när ni rev upp förbudet mot att utnyttja dem.