2010/08/21

VALAFFISCHKRIGET AVGJORT TILL ALLIANSENS FÖRDEL


Ordningsmakten jagade bort fuskande SSU-are, och när de kom åter så jagade Trafikkontorets anställda bort vänsterpatrasket. När så själva arenan för affischkriget var tom och öde så gjorde uppenbarligen MUF entré, dessa härliga och innovativa ungdomar som gärna tillbringar en dag vid "Plattan" för att sprida de rättrognas evangelium.

Platsen är staket runt Sergels Torg, "Plattan" - en plats som tiotusentals stockholmare passerar på väg någonstans någongång. Skall man ödsla energi på att sätta upp imbecilla affischer med klatschiga budskap någonstans så är det faktiskt just där, och som genom ett ödets nyck tycks vi moderater i strid mot vår ideologi skaffat oss monopol på att föra ut just våra klatschiga budskap på imbecilla affischer just där, just nu.

Om det är krig om de mest åtråvärda affischplatserna i centrala Hufvudstaden så är det faktiskt lugnare bara några kilometer åt nordväst, i hemstaden Sundbyberg. Visst kommer vi gödsla Sveriges minsta kommun/stad med valaffischer från moderat håll, men hysterin är inte alls lika påtaglig som innanför tullarna. Men vi kommer att göra allt i vår makt för att med en mening skjuta in ett budskap i skallen på den som inte redan hittat frälsningen. Sundbybergarna kommer om en vecka var dödligt trötta på Erica Lejonroos tilltalande nuna och oppositionsrådet Grufmans "knullrufs"-frisyr, men förhoppningsvis är man ännu tröttare på sossen Jonas Nygrens otåliga väntande på något som de haft 87 år på sig att fixa till...

Bilden ovan är faktiskt unik. Den visar mig i egen bred person under kroppsarbete för att bidra till att ett heligt mål skall nås den 19 september. Bilden visar mig under affischklistring utanför Moderaternas lokal i Sundbyberg, där alla de affischer som jag klistrade blev fulländade medan alla andras hantverkande blev...ok? Jag fixade till Carl utan rynkor, jag fixade till Erica utan bubblor - jag är numera faktiskt nästan lika bra på affischklistring som på att blogga om man skall tro på expertisen.

Vid den här tiden imorgon är Sundbyberg en stad där valrörelsen har börjat på allvar, där affischerna sitter överallt och där man knappt kommer att kunna ta ett steg utan att springa in i någon valarbetare. Nedräkningen har börjat, det är fyra veckor kvar tills den dagen då medborgarnas dom faller. Må vi vara de som kommer lindrigast undan...

Länkar: SvD, DN, Expr

2 kommentarer:

Daniel Rhodin sa...

Tips på affischer att klistra ovanpå LO-affischerna:

http://fpeslov.blogspot.com/2010/08/supersmart.html
http://fpeslov.blogspot.com/2010/08/extraklokt.html
http://fpeslov.blogspot.com/2010/08/megabra.html
http://fpeslov.blogspot.com/2010/08/dunderratt.html (den sista är föda åt mitt ego)

Prinsessan sa...

Det var verkligen krig från MUF-arnas sida, ja.

De lutade affischerna mot staketet långt innan det var tillåtet, och borde ha blivit bortkörda av polisen, så som SSU:arna blev när de gjorde samma sak lite tidigare.

Vad värre är, så gav MUF-arna sig också på sjuka som hade haft en demonstration på Mynttorget, och sen gick omkring bland valstugorna och pratade med politiker.

Några MUF-ynglingar lämnade de annonsplatser de hade lagt beslag på i förtid, för att mota bort några V-ungdomar som kom till platsen.

Då ställde sig några från sjukupproret på de tomma platserna. När MUF-ungdomarna kom tillbaka blev de fly förbannade och började skrika och gapa och t.o.m. misshandla en whiplashskadad kvinna som stod där.

Är ni stolta över det? Är det så det ska gå till?

Att M (m)isshandlar sjuka i form av utförsäkring är förvisso ingen nyhet, men att gå till fysisk misshandel, är det inte lite väl...?

Borde inte den grabben som gjorde det få betala skadestånd till kvinnan, samt bli portad från MUF?

Jag hoppas att kvinnan polisanmäler det hela när hon har återhämtat sig lite...

Mer om dagen:

http://pillaren.wordpress.com/2010/08/22/mer-om-sjukupproren/