2010/08/31

SOLEN SKINER, HIMLEN ÄR UNDERBART BLÅ...


Igår satt jag framför datorn till sent på natten bara för att få filosofera kring en undersökning från SKOP, en undersökning som gjorde den här dagen lite lättare. Till och med en blind person borde nu kunna se konturerna av en trend som bara blir tydligare och tydligare. Efter att ha läst SKOP strax efter midnatt sov jag som ett litet nyammat barn, gott och tillfredsställd...

Så tittar man ut, solen skiner och himlen är härligt ljusblå och ännu en opinionsundersökning dyker upp. Den här underbara morgonen som just blev ännu lite underbarare så är det Aftonbladet och United Minds som berättar samma historia som alla andra opinionsinstitut, Det handlar om trenden, den där trenden som inte ens Stevie Wonder skulle missa ifall han råkade vara i Sverige för att sjunga "I just called to say I love You" till de som gillar smör.

United Minds undersökning visar en socialdemokrati som ligger närmare 25% än 30%, det är här historiskt usla resultat som slängs i ansiktet på Baylan och Sahlin - och jag njuter som om det vore ett av de där sällsynta tillfällena då man hade sällskap i sängen. Hur kul kan det vara att försöka vända ett fritt fall för sosseriets valarbetare? Det är som att hoppa ut från ett flygplan och upptäcka att fallskärmen ligger kvar under sätet - det är bara att förbereda sig på en hård närkontakt med verkligheten...

Länkar: AB, Expr

3 kommentarer:

Adrian sa...

Det syntes ju readan 2007 att oppositionen fick sina bästa opinionssiffror när dom höll käften.

Alliansen har genomfört en hel del tunga beslut håller oppositionen tyst om deras alternativ målar folk upp en idealbild i huvudet.

När dom väl ska leverera i valet så kollapsar dom.

valresultatet sa...

Ditt val kanske är klart inför valet. Men gör din röst hörd på

www.valresultatet.se

Per Hagwall sa...

Klipper in det jag skrev hos Kent här också:

Det duger inte att luta sig tillbaka i soffan och tro att valet är avgjort. Det är att kämpa ända in i kaklet som gäller för oss – oavsett opinionssiffror. Visst skall vi ta till oss goda opinionssiffror, men då som en sporre, inte en ursäkt.

Sossarna har med 100% säkerhet gjort opinionsanalyser av vilka förslag som kan tänkas locka marginalväljarna. Exempel: sänkt maxtaxa.
Nu kan det mycket väl vara så att deras allmänna trovärdighet är så usel att det inte funkar ändå, men den risken får inte vi som vill ha en Alliansregering.

Jag vet att du Fredrik inte är den som slappnar av innan kl 20 på valdagen. Men när jag ser bloggrubriker som här till höger: "Alliansen på väg att ta en jordskredseger den 19 september..." så vill jag peka på risken för oss alla att vi börjar ta segern för given. Det är den inte alls, minns hur det gick i Stockholms stad 2002. Vi får inte glömma att påpeka brister i oppositionens förslag och förtjänster med vår egen politik, det finns så det räcker för de 19 kommande dagarna.