2010/08/16

NÄR KOLLEKTIVTRAFIKEN KOMMER ATT LUKTA FOTSVETT...

Snökaos i en vecka nu, lövhalka förra månaden... Hur f-n skall jag lösa tvätten?

Så har då socialdemokraterna identifierat sin valvinnare, möjligheten att kunna tillbringa den mesta tiden av livet i en grå, sunkig tunnelbanestations biljetthall. I sossarnas Sverige skall kollektivtrafikanten kunna få hjälp med allt mellan himmel och jord i underjordens knytpunkter, tvätt, inköp, dagis - allt skall finnas där vid tunnelbanan.

Tanken som sådan är väl ok om än lite väl... Att underlätta för folks vardag gillar ju jag - och alla vi som tycker att RUT-avdraget är en bra idé. Men i sossarnas värld så skall man sitta på en överfull buss eller i kvävande varm tunnelbanevagn med sina tvättkassar för att förgylla morgonen ännu lite mer för sina medtrafikanter. Att få hjälp med tvätt, städ, inköp hemmavid är ju äckligt och fel i sossarnas Sverige, men vid en spårvagnshållplats eller på en pendeltågsstation så är allt så mycket finare och bättre...

I dagens Sverige finns det inga förbud för en tvättinrättning eller butiker som packar ner matvarorna i tid till kunden förbi senare på dagen, tvärtom så finns det alla möjligheter i världen att etablera nya varianter av service i omedelbar anslutning till kollektivtrafikanterna. Men ändå har ingen kommit på idéen att öppna en kedja av tvätterier i tuben, medan massor av andra entreprenörer istället sätter upp coffee-shops överallt. Det är marknaden som ser och identifierar vad folk helst vill göra under resan till och från jobbet - och det är ofta en stor latte på morgonen medan man trycker i sig en chokladmuffins med lite juice på vägen hem.

Marknadskrafterna tror inte på att 40 personer kliver av bussen med två tvättsäckar i varje hand, tar rulltrappan ner i biljett hallen och börjar köa för att lämna in tvätten. Sossarna tror det, och man tror från vänsterhållet att man underlättar folks vardag genom att ta bort möjligheten att få livspusslet att gå ihop bara för att man slår undan benen för för hjälp hemmavid genom ett avskaffat RUT-avdrag bara för att flytta ut samma tjänster till tunnelbanan elelr spårvagnshållplatser. En butler är en butler oavsett var han befinner sig, en tvätterska är en tvätterska oavsett var hon tvättar men högar av tvätt på en buss eller spårvagn luktar ännu lite värre, ännu lite mer än hemma...

De politiska pekpinnarna viner i luften, socialdemokratin pekar tydligt ut vad man vill och varför. Hemma skall det bara vara gräddan av samhällets beståndsdelar som har råd att få hjälp, alla vi andra löneslavar skall få släpa vår tvätt och sin matvaror på kollektivtrafikens olika trafiksätt. Ursäkta mig, men tänkte man överhuvudtaget från motståndarsidan nu? Vem inbillar sig att det inte redan hade funnits sådana här livsmedelsbutiker med enorma kyl- och frysrum eller mega-tvätterier om det var det trafikanterna var ute efter under sitt resande?

Socialdemokratin anno 2010 levererar mest hela tiden, men man levererar förslag som får många att skaka förvånat på huvudet. Handlar det inte om att med skattepengar hålla ekonomiskt handkappade musikfestivaler som de i Hultsfred och Arvika under armarna med skattepengar så är det gratis teaterbiljetter till alla 16-åringar medan försvaret skall spara minst 2 miljarder per år. När nu genidraget om de stinkande tvättsäckarna på en buss nära dig har lyfts fram så kommer vet vi vilka motståndare vi har - de som inte lever i den verklighet som vi andra upplever.

Det är nästan så att jag har lust att ta mig ner till Nynäshamn med mina tvättpåsar för att sedan sätta mig bredvid Ilija Batljan på den timslånga resan upp till huvudstaden. Om inte det får honom att fatta hur korkat förslaget var och är så vet jag inte vad som kan få upp hans ögon. Det kommer att lukta illa, riktigt illa och jag lär ännu så länge bara vara ensam om att dela med mig av svettiga strumpor och inpyrda kalsonger...

Länkar: DN, Expr, SvD, SvD, AB, AB

2 kommentarer:

ua sa...

Det kan kanske vara så att de (Jämtin & Batljan)helt enkelt hade checkat in sina hjärnor hos spärrvakten på väg till jobbet den dagen de skrev debattinlägget??!

Anonym sa...

En formidabel pyramidstruktur med korkskallar, som har blivit noga utvalda och mycket välbetalda skall bestämma över de stora skarornas liv.
Det är ju det som är fullständigt sjukt.
Låt människorna vara fria att lägga upp sina liv, som de själva vill, så länge de respekterar de regler, som redan finns.
Varför känner jag mig inte ett dugg mera fri fast det är de blåa, som vunnit?

Det är beklämmande jobbigt att bo i regel-Sverige där nya regler, eller förslag till regler skapas hela tiden, som i en konstig idémaskin med kuggar, som i stort sett hela tiden är till den enskilda människans nackdel.
Man skall jobba ihjäl sig (bli utsugen av staten m fl) eller inte jobba alls och lida för det.
Dela upp arbetsbördan på fler, så att man hinner tvätta, handla och laga mat i lugn och ro.
/Citronen