2011/07/08

ALMEDALEN XI - STOLT MEN INTE NÖJD...


Strax efter klockan 14 så var det upp i Almegas och Bloggplats H12:s tält dags att utse "Årets Almedalsbloggare" - och på fastlandet satt jag med blicken fokuserad på en datorskärm och en bambuser-sändning från en prisutdelning på annan sidan havet, på staden innanför ringmuren.

Att blogga är söka bekräftelse, att få folk att läsa dina alster och reagera på det du skriver. Att blogga är att beröra och att få läsarna att tycka att det du gör är så pass bra att de kommer tillbaka - eller för att de tycker att texterna är så sjukt dåliga eller vidriga att de inte kan hålla sig borta. Att blogga är att ständigt jaga nya vinklingar på ovinklade nyheter, ett scoop där eller bara trolla fram något helt intetsägande för att hålla bloggandet vid liv. Men över allt svävar behovet av bekräftelse för att det man gör är bra - även i andra människors ögon...

Strax efter klockan 14 så tillfredsställdes mitt bekräftelsebehov av Makthavares Jonas Morian när han läste upp juryns motivering till varför just jag hade utsetts till Årets näst bästa Almedalsbloggare. Oändligt stolt men absolut inte nöjd så lyssnade jag på en välformulerad motivering, som lyder - "Årets mesta Underdog har tagit sig till Almedalen mot alla odds av helt eget engagemang och på helt egen bekostnad. Mannen som sovit i båtcafeterian och gått direkt från båten till jobbet för att kunna komma hit ger allt för sina läsare och förtjänar sin trogna och engagerade läsekrets. En tongivande Almedalsbloggare som samtidigt inte liknar någon annan. Med en kombination av lättklätt, humor och politisk analys har Tokmoderaten etablerat sig med besked 2011."

Självklart tackar jag juryn - Anton Johansson från Twingly, Martina Lind från Politometern, Karin Bäcklund från Almega och Jonas Morian från Makthavare - för deras goda smak. Jag tackar naturligtvis - minst lika mycket som juryn - också alla mina trogna läsare som får mig att orka fortsätta med en av de få saker här i livet som jag är bra på. Jag tackar slutligen alla andra bloggare som med sina alster får mig att vilja utvecklas vidare, hitta nya vägar in i framtiden och spöa er i sådana här tävlingar...

Stort Grattis till Erik Laakso som jag lyckades betvinga i en kamp som måste ha varit så nära Cyber-Sumo som bloggosfären upplevt. Jag vann, och det gjorde jag förmodligen för att jag var aningen mer nykter än Erik under mina 48 timmar i Almedalen.

Ett ännu större Grattis till Lena Lid Andersson som var kvinnan som slog mig - och som om jag bara hade varit lite mer omogen och en lite sämre förlorare hade skickat ett infantilt bittert tweet om nåt om att kissa mellan benen. Grattis till segern, nu skall jag bara läsa in mig på hur du skrev för att vinna för att nästa år kunna vara både stolt och nöjd.

Nästa år skall jag stanna längre i Almedalen. Vill du vara med och stötta min vistelse genom sponsring eller skrivuppdrag, tveka inte att kontakta mig - mannen som inte nådde riktigt ända fram men nästan blev Årets Almedalsbloggare. Jag är stolt, men inte nöjd... ännu.

8 kommentarer:

dogcollar sa...

Vem är Lena Lid Andersson...?

dogcollar sa...

Och stort grattis till Tokis för silvermedaljen. Synd att Sven-Erland inte finns med. Men guud va bra att Westerholm inte nämns...!

Anonym sa...

Grattis från en trogen läsare!

Tobbe sa...

Grattis!

Nästa år sponsrar jag med boendet hela veckan. Jag hänger på!

/Tobbe

Visionären sa...

Grattis!

V

Tokmoderaten sa...

Tack alla! Tack Tobbe - speciellt!

Vanja sa...

Mycket välförtjänt! Vem annars om inte du? Grattis! :)

ua sa...

Grattis!