2008/11/04

YOU CAN DO IT SARAH !


Alla på jobbet har fallit offer för masshysterin, ingen ser klart och nyktert på det drama som kommer utspela sig på andra sidan Atlanten denna natt. Kollegorna har av någon outgrundlig anledning fått för sig att USA kommer få det bättre under Barack Obama, medan jag själv stödjer McCain och allra mest hans vackra vapendragare Sarah Palin. I detta ställningstagande står jag ensam, så ensam...

Själv anar jag naturligtvis rent sexistiska motiv till varför kvinnorna på jobbet föredrar en relativt ung man med afrikanskt ursprung (...och som därför måste vara välutrustad) mot en man som är så pass till åren kommen att han förmodligen behöver en container med viagra för att få upp sin rynkiga "willie".

Men skulle jag kunna ha någon annan åsikt som den ultrakonservative tok jag är? Nej, naturligtvis inte och med min ambition att alltid vara en nagel i ögat på mina antagonister och sådär rabiat provocerande som jag njuter av att vara så är valet enkelt. Natten till ära har jag min finaste Sarah Palin t-shirt med mig till arbetet denna historiska natt.

Självklart står jag inte bakom allt som det omaka paret krigshjälten/politikernymfen driver, som deras närmast medeltida syn på aborter, men det finns ändå något där i McCains budskap som får mig med på noterna. Det är alltså inte bara det faktum att jag anser Sarah Palin vara en otroligt vacker kvinna som får mig dit, oh nej så ytlig är inte jag... Nej, jag tror att USA behöver en stark ledare med ambitionen att se till att USA står upp för friheten. För friheten i Irak, i Georgien, i Afghanistan och för att hantera länder som Venezuela, Nordkorea, Iran och Cuba behövs en man med hårda nypor. Den ryska björnen som börjar titta fram ur sitt ide behöver en domptör... Den mannen är John McCain.

Det ser ju inte direkt ljust ut inför nattens valvaka, men hoppet är ju det sista som överger mig. I annat fall, så har det amerikanska folket gjort sitt val och det valet måste respekteras. Hur som helst tror jag att det blir bättre i USA oavsett vem som än vinner. Det som är mest positivt är att valdeltagandet verkar vara på topp, det är alltid bra när folk uttrycker sin vilja. Att det sedan inte alltid betyder så mycket ("lex Spira") är ju en helt annan sak...

En synnerligen djuplodande valanalys kommer till morgonen av den självutnämnda politiske expertkommentatorn bakom tangentbordet... På återhörande!

1 kommentar:

Mattias Lönnqvist sa...

Personligen såg jag Palin som den stora svagheten med McCain. Jag har sedan Clinton förlorade mot Obama valt att stöda McCain eftersom jag anser att han är det bästa alternativet för liberaler, man det som oroat mig med McCains kandidatur är vad som skulle hända om han dog.

Av de fyra presidentkandidater som finns (dvs inklusive vicepresidentskandidaterna) så ser jag McCain som den bästa och Palin som den sämsta. Å andra sidan är Obama den näst sämsta så valet blev inte så svårt ändå.

Nu har vi dock resultatet och vi får se vad som händer. Frågan huruvida Obama är okunnig eller oärlig lär få ett ganska snabbt svar. Jag hoppas givetvis att han var oärlig och att det inte blir en massa skyddstullar; dessa skulle nämligen kasta ner Usa i en djup depression och allvarligt påverka konjunkturen i resten av världen och vi behöver inte fler problem som orsakats av klåfingriga demokratiska politiker just nu (eftersom finanskrisen de facto är skapad av demokrater)