2008/12/29

FINSKT STRIDSFLYG ÖVER BERLIN...?


Det är väl tur för vårt broderfolk i öster att de inte likt det naiva svenska konungariket har rustat ned sitt försvar till minimala nivåer. Det är väl en väldig tur eftersom Finalnd uppenbarligen inte har slutit fred med Tyskland efter de stridigheter som de forna vapenbröderna involverades i under slutskedet av det andra världskriget.

Det hade ju kunna bli riktigt jobbigt för finnarna ifall de båda tyska staterna, Förbundsrepubliken och den "demokratiska" republiken hade bestämt sig för att gemensamt och beslutsamt straffa finnarna för de "svek" som förfäderna drabbades av genom det finska sidbytet. Men även tyskarna tycks ju ha missat det faktum att krigstillstånd borde råda mellan dessa länder, och nu är den finska försvarsmakten i sin nuvarande skepnad kapabel att möta alla de hot som segla upp från Tyskland när sanningen uppdagats...

Den som hittat de uppseendeväckande nyheterna har det lustiga namnet Kauko Rumpinen, och nyheten presenteras i en tidskrift med det förpliktigande namnet Sotilasaikakauslehti.

Själv skulle jag vilja föreslå finnarna att genomföra en "Preemptive strike", med landstigningar av finska kustjägare på de vackra sandstränderna i norra Tyskland, med flyganfall mot Berlin och de tyska flygfält som ligger inom räckhåll för de finska planen. Om finländarna går med på att skicka två lastfartyg med "Gröna kulor" och "Lapin Kulta" till Sverige så borde vi svenskar utan dåligt samvete kunna låna ut Visby flygfält för tankning. Och om stridigheterna inte inleds innan den tilltänkta gasledningen på Östersjöns botten är klar så kan man använda denna som en gigantisk eldkastare mot tysken...

Skulle sedan Tyskland slå tillbaka så minns vi alla vad Sten Tolgfors har sagt: "Vi är redo att försvara våra nordiska grannländer", och då vet vi alla att det tyska högkvarteret skakar av skräck över den svenska råstyrkan, numerären och viljan... eller inte?

Länk: SvD

1 kommentar:

Winston sa...

Slut upp med det tappra östra broderfolket i ärans fält där dom sig stält.

MVH
Winston II Adolf Hous of Hemley