2008/12/18

SVENSKEN VAKNAR SÅ SAKTELIGA...


Och så blir man lite positiv av att läsa att svensken i gemen nu börjar få upp ögonen för hur det står till med rikets försvar, och vad som skulle behövas för att återigen ge landets försvarsmakt förmågan att på bästa sätt kunna skydda landets medborgare.

Vi behöver ett försvar som till sin sammansättning, numerär, utrustning samt beredskap verkar avskräckande. Avskräckande självklart för den som ( läs Ivan ) som skulle kunna tänka sig att agera med militära maktmedel mot oss, men även avskräckande ifall samma agerande skulle riktas mot något av våra grannländer. Självklart finns det undantag, Norge... Eftersom Norge anser att vårt flyg är på gränsen till värdelöst så kan vi ju låta dom försvara sig själva med alla sina dyra och fina plan.

Och det jag nu skrev är självklart sarkasmer och ett tecken på att vara en dålig "förlorare", vi behöver ju varandra även om jag är besviken på norrbaggarnas sågande av JAS.

Vi behöver ett försvar som i nära samarbete med andra verkar för stabilitet och fred i vår del av världen, alltså genom att göra konungariket till en formell NATO-medlem. Redan idag är vi ju mer eller mindre informellt med i organisation, men på sedvanligt hycklande svenskt sätt låtsas vi något annat.

I och med den undersökning som SvD redogör för så har vi svart på vitt. Svensson har vaknat, debatten om försvaret och den ryska invasionen av Georgien har lett till att allt fler förstår det orimliga som har skett och fortfarande sker när det gäller den nationella försvarsförmågan. Regeringen måste nu ta krafttag för att visa väljarna att den menar allvar, att den nya organisation som skapas inte blir en vältränad och välutrustad minimalistisk styrka med noll och ingen förmåga att verka avskräckande. Sverige är ett stort land, det krävs trots allt en viss styrka för att trovärdigt kunna hävda att vi tar försvaret på allvar. I vår visar Tolgfors om han tar försvaret på allvar...

Länk: SvD1, SvD2

2 kommentarer:

Wiseman sa...

Haha, tror du på det sistnämnda? :)

Tokmoderaten sa...

Nä... :(