2009/06/26

HÖGERSPÖKET: PIRATERNA HAR BLIVIT FEDERALISTERNAS KAPARE

Pappa Högerspöke visar ett ungt Högerspöke en kedja med vilken man med fördel kunde fjättra fildelare...

"Piratpartiet har nu hittat en hamn att lägga till, inte i Västindien förstås, utan i Europaparlamentet. Redan innan hade piraterna förklarat att de skulle sälja sin lojalitet till den grupp som gav dem mest eftergifter i integrations- och fildelningsfrågor. Det blev den federalistiska gröna gruppen.

Förr, på den gamla goda tiden, innan vattenklossetter, moms och annat trams införts var kapare en omistlig del i varje långvarigt krig. Det handlade om blockad på entreprenad. Framåt och inte helt laglydiga skeppare, som annars kallades pirater, fick då så kallade "kaparbrev" av drottningen eller konungen. Detta gav entreprenören rätt att, mot att kronan fick några procent, fortsätta sin vanliga piratverksamhet, fast då endast mot fiendens handelsskepp, utan den vanliga risken att bli hängd. Många, exempelvis Francis Drake, tjänade gott på det.

Högerspöket ser nu att Piratpartiet sålt sina kanoner och sablar på exakt samma sätt. Inte för integrationsfrågorna förstås, lojalitet köps med pengar, inte med löften. Från den grupp man valt har man fått löften om att få behålla sitt personalbidrag, och dessutom få en extra politisk sekreterare. Det är en guldkista inte ens Long John Silver skulle kunna gå iväg från. Dessutom har man fått ett halvt löfte om att Christian Engström kanske möjligen ska få sitta med och förhandla lite på en kant om det nya telekompaketet. Men helt säkert är det inte. Det finns ett litet problem bara.

Den gröna gruppen i EU-parlamentet är förstås miljömuppar, vilket högerspöket tycker är illa. Men det blir värre än så. De är dessutom federalister. Låt oss ta det från början. Det finns en traditionell höger-vänsterskala i parlamentet, ja. Men det finns en annan konflikt också, federalism mot nationellt självstyre. Frågan handlar om vad Bryssel ska få besluta om. Man kan kombinera de här två hursomhelst. Man kan vara höger och för nationellt självstyre, man kan vara vänster och federalist. Så innan du bestämmer vad du tycker om gurkors rakhet måste du först bestämma dig om huruvida du också tycker att det är en fråga för EU.

Det gör EU-politiken fruktansvärt förvirrande. Vänstern hatar EU, kanske för att flaggan är blå. Men när vänsterpartiet åker till Bryssel vill de gärna införa så mycket vänsterpolitik som möjligt därifrån. Moderaterna å andra sidan, älskar EU, till den milda grad att paret Bildt kelar med varandra insvepta i en flagga av siden. Men när Calles gamle vän Hökis åker ner till Bryssel röstar de emot hel del grejer som iofs är bra, men som ändå inte borde ligga på EU:s bord. Miljömupparna, eller de gröna, som de föredrar att kalla sig, röstar för allt de tycker verkar bra, flummigt och miljömuppigt.

Med förvåning noterar Högerspöket att frihetsfrontens ordförande HAX fått ett av dessa jobb för Piraterna i Bryssel. Han har under de senaste åren skrivet en rad utmärkta blogginlägg om alla dumheter och all regleringsiver i Bryssel. Nu kommer han få hjälpa till att sätta utsläppstak, straffreglera företagande och subventioner. Hans försvarstal finns att läsa på hans blogg. även om jag saknar förklaringen till vad han ska prata med sina nya kollegor om på kafferasten. Vänsterpartistiska och attac-sympatiserrande som de är. Å andra sidan har principer inget värde om ingen köper dem.

För moderaternas del står straffet för IPRED och FRA, förlåt "anti-terror-lagen" ganska klar. Man är numera ett regeringsparti istället för ett frihetsparti i de ungas ögon. Det ger uppförsbacke 2010, och än mer 2014, 2018, och 2222.
Högerspöket saknar de gamla piraterna. Med skägg, ögonlapp, krok och träben. Varken Svarte Jack, Rödskägg eller Kapten Kidd hade någonsin sålt sig till centralmakten i Bryssel
."

Länkar: SvD1, SvD2, SvD3, AB

Inga kommentarer: