2009/06/24

NÄR POLITIKEN BLIR BETYDELSEFULL...


Allt som oftast kan politiken och det politiska hantverket framstå som tråkigt, intetsägande och något som varken gör till eller från i folks vardag - livet synes ju rulla på som vanligt alldeles oavsett vilka besluts som klubbas igenom i våra folkvalda församlingar. Som fritidspolitiker vet jag ju att politik påverka allas vår vardag, men ibland syns inte resultaten av kampen mellan ideologierna förrän i ett längre perspektiv.

Att engagera sig politiskt är nästan alltid hedervärt, alldeles oavsett med vilken ståndpunkt man vill försöka förbättra sin samhällsbild. Endast de som använder politiken till att nedvärdera andra människor och kulturer av rent förakt eller rent av rädsla kan ta sitt engagemang och stoppa upp det i stolgången på sig själva. Men de allra flesta, med demokratin och respekten för allas likavärde som utgångspunkt, försöker ju så gott de kan. Är man vänsterpartist så har man måhända inte samma syn på samhället som jag, men man vill nog innerst inne utveckla samhället i en positiv riktning - efter de i mina ögon snedvridna ideal man har. På samma sätt ser förhoppningsvis vänsterpartisten eller sossen på mig...

Fritidsnämnden i Malmö är ju därför en samling hedervärda människor med lite olika ideologier i bagaget. Visst spydde jag galla på denna församling när man självsvådligt och ogenomtänkt formulerade en egen utrikespolitik och bannlyste tennisälskare från Sverige och Israel att se på Davis Caup-matchen i den Baltiska Hallen. Kritisk till Israel kan man vara, men att blanda ihop idrott och politik är aldrig vettigt. Dessutom kan man utan att vara speciellt cynisk se beslutet som en eftergift för "autonoma" anti-demokrater som med våld vill underminera vår demokrati.

Men nu har man gottgjort detta korkade beslut på ett fantastiskt sätt! Fritidsnämnden har visat att politiken även kan göra skillnad, att politiken finns där för den perverterade mannen. Ett stort vill Tokmoderaten rikta till ledamöterna i fritidsnämnden i Malmö för det historiska beslut man nu klubbat igenom, ett beslut som kommer medföra att jag hädanefter kommer semestra i Malmös simhallar...

Ett stort tack därför till socialdemokraterna Bengt Forsberg, Anki Bergström, Jorun Jakobsson Koca och Kurt Magnusson, till vänsterpartisten Carlos Gonzales, till mina partivänner Catharina Elgh-Linander, Andreas Bruzelius och John Roslund samt också till folkpartisten Agneta Theodosopoulos för det politiska modet att göra Malmös simhaller till ett unikt utflyktsmål för mig och alla andra milt perverterade människor som njuter av utsikten av en bar, kvinnlig överkropp. Någon av de uppräknande politikerna kan ju ha haft den dåliga smaken att opponera sig, men det är vid sådana gär tillfällen demokratin visar sin överlägsenhet.

I hemstaden Sundbyberg har "majoriteten" klubbat igenom bygget av ett utomhusbad på Golfängarna, en investering på i runda slängar 45 miljoner mitt under en brinnande världskris. Skulle man i Sundbyberg ha modet att klubba igenom samkönade klädregler på utomhusbadet så kan jag nog tänka mig att besöka poolen när den står klar, trots att jag är starkt kritisk till satsningen. Samkönad klädsel kan ju för mig eventuellt innebära en överdel till mina badbyxor, en BH till mina hänglökar...

Medan man i Malmö numera verkar fatta vettiga beslut med mindre tyg i badvattnet som resultat har vi i Sundbyberg diskuterat ifall det skall tillåtas kalsonger eller trosor under badbyxorna i vår simhall. Skulle vi godkänna att ett par skitiga kalsonger med en fartrand accepteras under badbyxan är vi helt fel ute, det är mindre tyg som behövs - inte mer! Dessutom är det att kapitulera för den fördärvliga modetrenden med brallor på halv stång som skämt ut en hel ungdomsgeneration av killar under några år.

Politik är att våga - våga då säga ifrån till din son att det ser för djävligt ut med byxlinningen i linje med skinkans nederkant!

Byxorna uppe men halverad bikini - det är min melodi...

Länkar: SydS, SvD, SvD2, AB, Expr

1 kommentar:

Mary X Jensen sa...

På min tid alltså när jag var liten i Sundbyberg fick vi som gick i Centralskolan en rejäl rengöring av badtanterna i skolans bad. De använde borstar så att ryggarna blev röda, då var det banne mig inte frågan om att hoppa ner i någon bassäng smutsig inte ;-)