2010/02/11

ETT DUBBELT SÅ STORT CENTERPARTI...?


Om det är något han är, den där kroniskt mediakåte riksdagsmannen Federley, så är det ju påhittig och rejält gränsöverskridande för att vara riksdagsman. Eller är det riksdagskvinnan Ursula som sitter där i plenisalen och trycker på knapparna vid votering? Den vågade Ursula maskerad till den lite mer ståndsmässige riksdagsmannen Federley...? Kan det rentav bli så att Federley/Ursula i sitt intimt utvecklade samarbete snart kan komma att få votera med två knapptryckningar eftersom de är två disparata personligheter?

Centerpartiet av idag är ju tyvärr ett parti med tynande väljarstöd och som om dagens opinionssiffror står sig kommer få se sig krympa rejält i kammaren. Men frågan är om inte Ursula/Federley nu har hittat lösningen för att behålla styrkan i kammaren trots ett vikande stöd i väljarkåren. Det är ju bara att få alla centerpartistiska riksdagsledamöter att anamma multipla personligheter och som dessutom har så svårt att skilja på sina olika roller att den enda lösningen blir att de får rösta lika många gånger som de har personligheter.

Tänk er när Maud iklär sig rollen som den norrländske bonden Thorbjörn och börjar tala med basstämma och får "öhhh" som det kraftuttryck med vilket hon/han kan trycka tillbaka elaka journalister. Eller när allas vår miljöminister Andreas Carlgren äntrar ett klimatmöte i något intolerant land som den spattiga donnan Ulla, eller när Eskil Erlandsson besöker en köttklisterfabrik som en manhaftig damfotbollsspelare vid namn Beata...? Den tråkiga svenska vardagspolitiken skulle bli mer spännande, mer utmanande och överraskningarna skulle bli lika vanligt förekommande som gäspningar i plenisalen är idag. Det enda som krävs är ju att Centern klarar sina 4%.

Eller kan det måhända räcka med 2%? Om nu de folkvalda skall spegla sina väljare så kan det ju vara bra om väljarna också har flera personligheter att falla tillbaka på, olika personligheter som får lika många röstkuvert som man har verkliga eller fiktiva namn.

Själv finns det en hel del människor som haft synpunkter på hur jag skött mig genom åren, som kompis, som förtroendevald, som kollega och som bloggare - men skyll inte på Fredrik, ty det var och är inte han som ligger bakom något av det som borde kunna lägga honom till last! Det var den alltigenom onde kompanjonen och evige följeslagaren Claes-Christian som gjorde alla dumheter. Och att Fredrik ständigt framstår som deprimerad beror ju på att det är Claes-Christian som vid sidan av elakheterna också är den som har kul här i livet medan den rundlagde bloggaren Fredrik är den som får ta konsekvenserna...

Som ni förstår håller jag på och trasslar in mig i ett resonemang jag inte kan ta mig ur och på precis samma sätt försöker nu min namne med efternamnet Federley och hans "kvinnliga" Mållgan-kopia Ursula komma loss med alla sina fem extremiteter från den stora klisterpöl där man nu fastnat. Det fungerar ju liksom inte att som folkvald ha en roll som seriös politiker i kammaren, medan det finns en annan som man använder när man skall åka på gratisresor eller när man skall gå på mingelpartaj med en tydlig mut-agenda.

Som om det inte räcker med SAAB och SAS, skall nu Maud behöva hantera sådana här spektakel också så är Centerpartiet mer illa ute än man kan föreställa sig. Vad säger de tidigare kärnväljarna på landsbygden när sådana här bisarra historier rullas upp i media, och när gruppledare Tiefensee dessutom tar galenskaperna i försvar? Hitta hem igen Centern, hitta er själ - vi behöver ett vettigt Centerparti i Alliansen!

Länkar: AB1, AB2, AB3, AB4, Krassman

2 kommentarer:

Per K Eleman sa...

Jag har svårt att följa resonemanget. Vill du vara vänlig att utveckla exakt vad i centerpartiets politiska program och vilka egenskaper hos dess företrädare som alliansen behöver.

Hitta sig själva?
Det är väl rimligen det de har gjort.

Handen på hjärtat, ytterst handlar det väl endast om att uppnå majoritet i parlamentet - eller?

Lite som att vara polare med nörden för att komma nära hans snygga syrra.

Tokmoderaten sa...

Sista meningen var huvudet på spiken...