2010/02/01

MARTYREN, FELRÄKNINGEN OCH SAMBANDET


För några dagar sedan satt jag framför datorn och tyckte väldigt synd om den numera välkända och utförsäkrade Alexandra Johansson, 30 årig mamma från Surahammar. Orsaken till att jag som den cyniska och alltigenom onda moderat jag är ändå kunde drista mig till att tycka synd om Alexandra var ju den att två av mina partivänner, Gunnar Axén och Helena Rivière, på ett rätt plumpt sätt hade svarat på en debattartikel där Alexandra grät ut över alla olyckor som drabbat henne i och med Alliansens styre av landet Sverige. Firma Axén/Rivière gick i fällan och begick en politisk blunder av gigantiska dimensioner när man försökte ta hedern av en enskild medborgare som berättade sin version av livets mysterier och avarter.

Där hade Alexandra kunnat sitta tyst, bli en martyr och en skyltdocka för rörelsen att lyfta fram närhelst den moderata ondskan skulle visualiseras. Men ack nej, idag kom i Aftonbladet ytterligare en partsinlaga från Surahammars svar på Pippi Långstrump, Alexandra Johansson. I dag kom det fram att det också var vi moderater som låg bakom att Alexandra körts ut från sin bostad... Och nu börjar jag se ett mönster, en serie av händelser som får mig att börja tro att vi är alltigenom onda, att vi moderater gett oss den på att bara vara elaka mot allt och alla.

Dagens snackis i det politiska nyhetsflödet är Fredrik Reinfeldts påstådda felaktiga uppgift om hur många sysselsatta det var i landet eller av det nu var som tillkommit sedan Alfonskopian flyttade in i Sagerska. Det talades om 100.000 när sanningen kan ha varit knappt en åttondel av den summan. Någonstans brast det kanske, någonstans hade man eventuellt missat att ge den stackars Alfonskopian rätt siffror när han stegade in i Agendastudion. Frågan är varför det brast i informationsflödet, och det är här de två till synes vitt skilda händelsemönstren med ett blir ett. Det enda som behövs är att kynnet och fantasin i skallen är inställt på "konspirationsteori"-programmet, och det är det allt som oftast.

Orsaken till att Reinfeldts sifferexercis gick lika mycket i otakt som Hemvärnet när de stövlar in på Yttre Borggården för att försöka sig på att ta hand om en högvakt är ju att hela den moderata tjänstemannakadern av korrekturläsare, av sekreterare och annat löst folk just nu befinner sig i skogarna runt Surahammar, obygdsmetropolen på gränsen till Bergslagen i Västmanlands utmarker. Man är där enkom för att med berått mod förstöra Alexandra Johanssons liv, allt enligt de tecken som Alexandra har sett och ser framför sig. I Alexandra Johanssons värld är det nämligen så att vi moderater ligger bakom såväl jordbävningen på Haiti, som beskjutningen av den buss som Togos fotbollslandslag reste med in i Angola, som Tsunamin och attacken mot World Trade Center 9/11. Och allt detta medan vi samtidigt sitter och drar i trådarna för att djävlas med henne...

Nu finns det ju dussintals med moderater i trakterna av Surahammar som bara väntar på att få smitta Alexandra med svininfluensa, med vinterkräksjuka, med löss och andra tillstånd som är obehagliga. Andra moderater ligger i bakhåll för att sno hennes barns leksaker, hennes vantar och hårfärg - och allt administreras från det före detta Dinners-haket vid infarten till Sura från Route 66. Där sitter enligt uppgift Schlingmann med sin stab och styr den terrorkampanj som fått alla världens olyckor att drabba unga Alexandra Johansson. Och allt detta medan statsministern hade behövt hjälp med faktakontroll...

Självklart driver jag lite lätt med de olika händelserna ovan, och självklart vet jag att Alexandra Johansson inte har det lätt med sina spretande diagnoser. Jag hade den djupaste sympati för hennes belägenhet, och kände verkligen antipati gentemot det övertramp som socialförsäkringsutskottets ordförande med bihang tog sig för häromveckan. Men all den sympati jag då kände blåste bort i den luftström som blev resultatet av att jag bläddrade fram debattsidan på Aftonbladet denna dag.

Nu gråter Alexandra ut igen, men nu är det Moderaternas fel att hon fått lämna sin hyresrätt också - och nu ser jag Alexandra som en högtalare för oppositionen, inte den där kvinnan som berättade om sina upplevelser från sina perspektiv. Idag såg jag förbi de självömkande orden, i dag blev Alexandra något mer än den där privatpersonen jag tyckte synd om så sent som imorse. Alexandra är en budbärare för de budskap om stupstockar och kalla händer som skall trummas in i Svenssons skallar. Nu blev det för mycket, och den enda som förlorar på det här är just Alexandra. Hade hon låtit hanen vila så hade folket haft minnesbilden av den kränkta kvinnan, nu är bilden av självömkan den mest framträdande.

Precis som Alexandra borde ha låtit pennan ligga kvar eller tangentbordet vila så borde Reinfeldt se till att det borde ha funnits åtminstone en skärpt korrekturläsare inför partiledardebatten. Eller är det som Cornucopia skriver och visar, att Reinfeldt faktiskt hade rätt och att sosseriet nu är ute och jublar för tidigt? Mediabilden i detta nu visar inte det, nu verkar det som om vi moderater har noll koll. Med noll koll vinner vi inga val, och det syns ju hur mycket de röda khmererna på bloggosfären njuter av parodin eller desinformationen. Själv vet jag inte om jag skall skratta eller gråta, eller om jag skall mixa det hela till en sån där diagnos som man blir utförsäkrad för...

För denna dag, den första dagen i februari säger jag nu: Tack och Bock, Stupstock!

Länkar: SvD, DN, AB1, AB2, Westerholm, Krassman

7 kommentarer:

Anonym sa...

ni moderater är faschist as punkt slut men när det gäller att ge kungahuset 3 milijoner i veckan i lyx socialbidrag då håller ni käften plus att mina skattepengar går till detta aroganta överklass packets bröllop var är mitt inbjudningskort har inte sett det än jävla borgarpack

Unknown sa...

Med andra ord anser du att det är okej att ge sig på och ärekränka, förtala sjuka människor som bara vill berätta att det är fel på systemet. Människor som vill belysa att de vill ha vård och hjälp.

Jag förstår. Du kan tycker det är okej att idioter på flashback sitter och leker detektiver och domstol. Där de kränker ännu mer och nu lagt ut nummer och information för att ringa och trakassera?
Du kanske tycker det är okej att det är 3 oskyldiga barn som blir lidande? Eller att flashback idioterna lagt ut fd hyresvärdens kontaktinformation för att de inte har hjärna att fatta att det inte är hennes fd, utan faktiskt ägaren av huset och fd hyresvärden?

Du tycker att sjuka människor som kränks av kandidat till psykopatjävel som Gunnar Axén bara ska hålla käften och ta emot?

Vad är det för jädra värld du lever i egentligen? Tydligen en helt egen.

Sitta och snacka skit om saker du inte har en aning om, det kan du.
Ska vi andra börja göra det mot dig också?

Varför tar ni inte upp saker som att det sitter tonvis med arbetslösa människor i det här landet, fullt friska som nu gått på aktivitetsbidrag och bara drar, sitter hemma och driver guilds på World of Warcraft? Känner 10 personer mellan 26-42 som gjorde det i 3 år nu. Varför är det okej med bidrag till arbetsgivare, men inte andra?

Det finns ett ord för sådana som er: Hyklare.

Och sedan var det inte 140 förtidspensionerade om dagen med förra regeringen. Det var runt 70.

Oops.. en till felaktig information Reinfeldt spridit. Bara det att jag med flera har bevis på att vi påtalat detta i flera månader för honom och resten av regeringen!

Och flytta från Sverige om du inte vill betala skatt och underhålla landet. Finns de som gärna flyttar hit och gör det.

Vi klarar oss utan egotrippade jävlar som sitter i en storstad och tror de har koll på läget.

Christian sa...

Ja, den som driver bloggen har helt rätt i sitt (visserligen ironiska) resonemang: moderater är onda. Tyvärr tog det nästan 4 år av fascistiska övertramp innan folket fick upp ögonen för det. En politik vars kärna är att de rika ska bli rikare och de fattigare ska bli fattigare kan bara sammanfattas med ett ord: ond.

Dittodattan sa...

Hur kan det vara någon annan än Moderaternas (och deras allierades) fel att Alexandra nu mister sin ersättning och därmed måste gå från sitt hem? Sjukdagarna är slut, en gräns som Moderaterna införde och hur framtiden kommer bli är det ingen av oss sjuka som kan föreställa sig. Framför allt inte när man har en kronisk diagnos som t ex fibromyalgi oftast är.

Röstade på ett alliansparti i förra valet, men skäms något otroligt för detta nu. Och tyvärr har jag insett att påståendet är riktigt. Jag betraktar samtliga moderater som är smarta nog att fullt ut förstå och ta till sig vad som håller på att hända i Sverige idag som onda och empatilösa tyvärr. Axén och Riviére är ett bevis för det. Reinfeldts alster "Det sovande folket" visar att inställningen är förankrad ända upp i partitoppen.

Stefan Andersson sa...

Det kan vara idé för alla vänstertomtar som tror sig veta hur den nya sjukförsäkringen ser ut innan man kommenterar. Mina tankar går till den stackars cancersjuka kvinnan som tog sitt liv efter ha läst Aftonbladet och därefter blivit övertygad om att hon skulle förlora sin inkomst vilket naturligtvis var helt fel.

Läs här innan ni kommenterar: http://www.moderat.se/web/Reformerad_sjukforsakring.aspx

Dittodattan sa...

Stefan Andersson:
Det kan vara idé för alla högernissar att sätta sig in i verkligheten istället för att lyssna på partipropaganda och papperskonstruktioner.

Jag talar av egen erfarenhet, vad baserar du din övertygelse på?

Även om jag långt ifrån tillhör de värst drabbade så kan du läsa min blogg för ytterligare en historia (min) om hur rehabiliteringskedjan INTE fungerar!

Unknown sa...

Jag skulle vilja efterlysa lite källkritik bland kommentarerna här.
Vad sägs om att läsa på lite om Alexandra Johansson innan ni börjar slänga skit runtomkring er?
https://www.flashback.org/t1114792