2010/02/03

SÅ LÅT DE SISTA LJUVA ÅREN...


"...bli de bästa i vårt liv.
Den lycka som vi känner,
låt den stanna livet ut.

Och när jag kommer fram till dagen,
då mitt hjärta slutar slå,
då ska du tänka på de stunder
som var vackrast i vårt liv." ( Lasse Stefanz )

Lite lättare blir det ju för "köttberget", samhällsbyggarna och de "tärande äldre" att få en lite trevligare tillvaro i väntan på Sankte Per om man inte behöver jaga extrapriser eller förfalska rabattkuponger så till den milda grad att man drabbas av yrsel, kärlkramp eller benskörhet på köpet.

För mig har de skattesänkningar som Alliansregeringen under sina tre år vid makten belönat de arbetande massorna med varit helt i sin ordning, men det där senaste steget i reformen med jobbskatteavdrag kändes lite onödig, lite för lite för att det skulle kännas som att plånboken blev lite tyngre. Denna lilla skatterabatt för alla oss som jobbar kunde istället gått till pensionärerna. På så sätt hade vi kört in i en skattesedel i Monas evigt tjatande käft när det gäller hennes åsikter om att vi särbehandlar pensionärerna negativt. Dessutom hade ju pensionärerna själva hade sluppit att gå omkring och tycka att allt bara var så himla orättvist.

Nu har statsministern uppenbarligen bestämt sig för att pensionärerna står på tur skattesänkningskön det när den statliga börsen fyllts på i takt med ljusnande framtid som är vår. Helt rätt, men också för sent i mina ögon. Sosseriet kommer att spinna på valfläsk-temat, och det kommer de rynkiga sossarnas kampanjorganisation PRO också att ta till.

Dock är det ju aldrig för sent att lova rätt saker, och är det något som Alliansregeringen har stor erfarenhet av är ju att infria vallöften. Och är det något sosseriet är bra på så är det ju att ta pensionärernas pengar för aldrig någonsin visa viljan att lämna tillbaka något annat än vårdköer, otrygghet och ett samhällsbygge i fritt fall.

Länkar: SvD, SvD, DN

3 kommentarer:

Lucas sa...

Det här måste ju med reinfeldtska mått vara en "fusköverenskommelse" eftersom han inte beskrivit med vem han vill göra det med, hur det ska göras. Han har dessutom ingen finansiering klar! Det kallar jag för fusköverenskommelse det...

Josef Boberg sa...

Lucas - finansieringslösningen finns ju HÄR !

Löttingebloggen sa...

Bra öl -Saku Kuld. Som alliansröstare kan jag tycka att det politiska handlaget hos de nya moderaterna lämnat mycket övrigt att önska. Som du säger skulle man mycket tidigare gått ut med en skattesänkning för pensionärerna. Man skulle också haft vett att avbryta de mest provocerande bitarna i den nya sjukförsäkringen. Rätt reformer i och för sig men när det inte finns arbete till de som "ska prövas mot arbetsmarknaden" blir politiken okänslig. Ett antal missar som blivit politiskt dyrbara. Jag kan nog också tycka att det var onödigt att börja mandatperioden med att sänka ersättningsnivån i a-kassan. Fingertoppskänslan har brustit ett par gånger för mycket. Vem har Fredrik R som rådgivare?